https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fotograaf Didier de Daniloff uit Roeselare wint brons op Frans fotofestival

Fotograaf Didier de Daniloff is in de wolken met de bronzen erkenning.
Thomas Dubois

In het middeleeuws Franse dorpje Bourbon Lancy in de Bourgogne vindt om de twee jaar het grootste Europese fotofestival plaats. Voor deze negende biënnale zijn meer dan 1.300 foto’s in openlucht tentoongesteld. Didier de Daniloff uit Roeselare is er een van.

Aan dit evenement nemen meer dan 360 professionele Europese fotografen deel. Didier de Daniloff werd geselecteerd door de jury voor zijn artistieke en technische kwaliteiten met drie van zijn foto’s. De jury bestaat uit vijf Franse topfotografen die de titel dragen van ‘Meilleur Ouvrier de France’. Na zijn zilveren medaille op de vorige editie mocht hij dit keer de bronzen medaille in ontvangst nemen. “Een hele eer als je mag pronken tussen al deze internationaal gekende namen”, zegt hij met veel fierheid. “Mijn foto’s zullen heel de zomer tot eind oktober tentoongesteld worden op het mooiste binnenpleintje van het historisch centrum.”

“Gezien de ligging van het dorpje aan de Loire op zo’n 550 km van Roeselare, is dit een ideale stopplaats voor mensen die naar het zuiden reizen. De foto’s zijn verspreid over een parcours van 5 km in dit middeleeuws dorpje. Men verwacht er meer dan 45.000 bezoekers. De tentoonstelling loopt nog tot 31 oktober en is volledig gratis.”

Meer foto’s en informatie vind je op zijn site: www.fotospecialist.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.