Foto van jongeman uit Lichtervelde gebruikt voor vals Facebookprofiel om jonge meisjes te verleiden

De Facebookpagina van de zogenoemde 'Lars Theunis' met de gestolen profielfoto van Cederic Gysel.
Redactie KW

Cederic Gysel heeft er al letterlijk van wakker gelegen. Een onbekende heeft een vijftigtal foto’s van Cederics Facebook-account gepikt om er onder de naam ‘Lars Theunis’ een vals profiel mee te maken en jonge meisjes te verleiden met de overduidelijke bedoeling om seks met hen te hebben.

Klachten bij Facebook en de politie hebben voorlopig niets uitgehaald en intussen blijft de zogenoemde ‘Lars’ blijft zich achter de foto’s van Cederic verschuilen en er andere wendingen aan geven om jongedames in zijn val te lokken.

Een vriend meldde Cederic eind november dat hij op Facebook toevallig de foto van iemand had gezien die als twee druppels water op Cederic leek. Bij nader toezien bleek het niet om een sprekende gelijkenis te gaan, maar om een foto van Cederic zélf. En dit onder de naam Lars Theunis uit de gemeente Sint-Martens-Latem. Cederic kon de account van ‘Lars’ niet zien, want die had zijn slachtoffer uit Lichtervelde uit voorzorg geblokkeerd. Uiteindelijk bleek de gekopieerde profielfoto maar het topje van de ijsberg te zijn: de malafide man had een vijftigtal foto’s van Cederics Facebook-pagina gepikt en aan de bijhorende teksten eigen wendingen gegeven, doorspekt met seksuele illustraties en insinuaties.

Lichterveldenaar Cederic Gysel,
Lichterveldenaar Cederic Gysel,

Het is een nachtmerrie te beseffen dat iemand je foto’s misbruikt om jonge meisjes in bed te lokken

De valse account bleek al sinds augustus te bestaan zonder dat Cederic zich ergens van bewust was. “Ik maak me hier écht wel zorgen over en til er bijzonder zwaar aan. Alles wat de genoemde Lars via Facebook en Instagram onderneemt, heeft zonneklaar seksuele bedoelingen. Het is een nachtmerrie te beseffen dat iemand je foto’s misbruikt om jonge meisjes in bed te lokken. Ik mag er niet aan denken dat er iets ergs gebeurt met mijn gezicht als lokmiddel. Ik weet natuurlijk wel dat ik daar totaal geen schuld aan heb en het slachtoffer van de zaak ben, maar ik zou me toch ellendig voelen mocht er iets mislopen.”

Uiteraard heeft Cederic contact met Facebook opgenomen en duidelijk gemaakt dat iemand met slechte bedoelingen foto’s gepikt heeft. “Zonder resultaat”, sakkert hij. “Bij Facebook luidt het dat er niets strafbaars op het valse account te vinden valt. En dus kan diegene die zich Lars Theunis noemt, ongestoord met zijn misdadige onderneming doorgaan. Ik ben ook naar de politie gestapt. Die beloofde een onderzoek te zullen instellen, maar ook dat heeft voorlopig niets opgeleverd..”

(JS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier