Forza Klaas jaagt 200 wielertoeristen door weer en wind voor het goede doel

De bijna 200 fietsers kwamen volledig doorweekt aan. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

WTC De Ramongs, de wielerclub waar Klaas Vandommele (52) uit Marke lid van is, organiseerde op zondag 22 december een fietsrit van 106 kilometer voor wielertoeristen. Dit gebeurde ten voordele van de NAH Liga in het kader van De Warmste Week. De fietstocht Forza Klaas kwam zondagmiddag om 13.45 uur aan aan de cafetaria van de sporthal in Heule.

De actie werd georganiseerd als steun voor Klaas Vandommele (52) die begin dit jaar in Maldegem zwaar ten val kwam tijdens een fietsrit ter voorbereiding op de Giro van West-Vlaanderen. Hij kwam er met zijn fietswiel in de treinsporen terecht. Klaas die revalideert in het UZ Gent werkt als coördinator van De Levensboom in Marke.

Zowel De Ramongs als De Levensboom organiseerden een actie ten voordele van NAH liga vzw, de vereniging voor personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). “Deze vereniging ondersteunt slachtoffers van een NAH en hun omgeving op alle vlakken. Zo geven ze informatie en organiseren ze praatcafés“, klinkt het

Om Klaas en zijn familie een hart onder de riem te steken pakten zijn fietsmakkers uit met de actie Forza Klaas, een gezamenlijke fietsrit van 106 kilometer op zondag 22 december. Fanny David, een van de leden van de Ramongs kwam met het idee om dit te organiseren aandraven. Samen met Dirk Ramon en gesteund door het volledig bestuur van De Ramongs stak ze haar schouders onder het project ‘Forza Klaas’, een leuze die al gebruikt werd tijdens de Giro van West-Vlaanderen. De Ramongs verkochten ook 500 bandjes die gesponsord werden door Vastgoed Vandamme. Deze zijn te koop aan 5 euro. (EDB)

(EDB – foto EDB)