Fortem kermist drie dagen lang

Omdat ze van Fortem houden, is er nog geen organisatiemoeheid bij het comité Fortem Feest. We zien Gilbert Albrecht, Mario Demeulenaere, Cindy Bakeland, dochter Elize en Philip Ameloot. (foto AB)
Redactie KW

Het verlengde pinksterweekend is al vele jaren synoniem voor drie dagen Fortem kermis en dit jaar is dat niet anders. Een klein feestcomité is de organisator.

Fortem kermis begint op vrijdag 7 juni om 20 uur met een quiz. Feit is dat de quiz samenvalt met de bingoavond die wat verder op de Kwelle ten voordele van het leerlingenvervoer wordt gehouden. Voor de quiz in Fortem mag iedere ploeg uit vier personen bestaan, deelnameprijs is 5 euro per deelnemer.

Op zaterdag 8 juni komt schlagerzangeres Carmen Deslee naar de tent in Fortem. De intergemeentelijke cultuurorganisatie Achthoek financiert dit optreden. Fortem Feest nodigt nadien nog covergroep Hot Stuff uit en DJ Woodhead. Wie de kas wil spijzen en van warme beenhesp houdt, kan op zondagmiddag vanaf 11.30 uur in de tent de voeten onder tafel schuiven. Volwassenen betalen 16 euro, kinderen 8 euro. Het feestcomité biedt ook Fortems aperitief aan. Zondagnamiddag is het aan de durvers. Vele jaren was er kajakrace op de Lovaart, vorig jaar nog kruiwagenrace naast de Lovaart en dit jaar trekt men opnieuw ten strijde op het water.

Open aquabowl

Bedoeling is om met twee in een open aquabowl te stappen en daarin zo snel mogelijk over de meet te komen. Deelnemen kost 5 euro per duo en de top 3 wint respectievelijk 80, 60 en 40 euro. Vanaf 21 uur is er de ‘Nacht van Fortem’ met een optreden van de Hotties Band die het kleine broertje is van de Alveringemse Vintage Hotties. Op Pinkstermaandag trakteert de gemeente tussen 16 en 17 uur met gratis ritten op de paardenmolen.

Feestcomité Fortem wordt gevormd door ouwe rotten Philip Ameloot en Gilbert Albrecht die al dertien jaar deze organisatie op zich nemen en het echtpaar Mario Demeulenaere en Cindy Bakeland. Zij wonen pal voor café ‘t Brouwershof en kwamen drie jaar geleden de ploeg versterken.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier