Foor Waregem Koerse op gang geschoten: gratis oliebollen en gratis kwartiertje kermis

De Waregemse gemeenteraad heeft donderdagavond samen met mascottes Manon Vandemaele en Simon Steelant officieel de kermis op gang geschoten.

© DJW

Dat gebeurde om 18 uur op de Waregemse Markt. De leden van het schepencollege en de twee mascottes – netjes uitgedost in kostuum zoals op de affiche – kregen een partypopper om de feesten letterlijk op gang te schieten, waarna er nog een kort vuurwerk afgeschoten werd.

Met kanonnen vol confettie schoten burgemeester Kurt Vanryckeghem en de schepenen van Waregem donderdagavond de Waregem Koersefeesten in het stadscentrum dus op gang. Vervolgens konden alle aanwezigen genieten van gratis oliebollen en een gratis kwartiertje kermis. De foor staat er nog tot en met woensdag 28 augustus en is elke dag geopend vanaf 15 uur.

Foor Waregem Koerse op gang geschoten: gratis oliebollen en gratis kwartiertje kermis
© PNW

De komende dagen zijn er heel veel activiteiten voor jong en oud. Op vrijdagavond 23 augustus is er in de expohal aan de Zuiderlaan de uitverkochte Nacht van de Humor, een organisatie van de lokale afdeling van Unizo.

Op zaterdagnamiddag 24 augustus is het feest voor de kinderen met de Kleinste Steeple in het park Baron Casier in de Stationsstraat. Daar bouwen ze onder andere met kartonnen dozen de Stad van de Toekomst.

Op maandag 26 augustus heb je ’s namiddags de altijd heel drukbezochte jaarmarkt, waaraan de organisatie van ambulante handelaars meewerkt.

En op dinsdag 27 augustus heb je natuurlijk de hoogdag van de Koersefeesten: Waregem Koerse anno 2019 die aan editie 172 toe is op de hippodroom in de Holstraat. Voor dit evenement worden 40.000 toeschouwers verwacht.

(DJW/PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.