Foodfotograaf zit zonder werk en is dan maar creatief met … toiletpapier

Flinterdunne carpaccio van eenlagig toiletpapier. © Bram 'Bramski' Debaenst
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Ook de naar Gent uitgeweken Veurnse foodfotograaf Bram ‘Bramski’ Debaenst zit door de coronacrisis zonder werk. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en ging aan de slag met het moeilijkst verkrijgbare ingrediënt dezer dagen: toiletpapier.

“Ikzelf zie als eenmanszaak zo goed als al mijn opdrachten gecanceld worden. Met andere woorden, letterlijk en figuurlijk geen brood op de blank”, schrijft Bram Debaenst op zijn sociale media.

Hij blijft echter creatief aan de slag. Bram maakt nu immers foto’s van gerechten met wc-papier als hoofdingrediënt. Die wil hij dan naar verluidt bundelen in een kookboekje. “Om al de wc-papier-hamsteraars toch een kleine hulp en inspiratie te bieden, zodat ze kunnen koken met hun geliefd papier in deze moeilijke tijden”, legt hij uit. Van een win-winsituatie gesproken!

Zijn idee is om 20 à 30 van die gerechtjes te fotograferen. Dinsdag maakte hij al ‘toiletroltaco met falafel’, ‘opgelegde kruidige gehele toiletrol’ en ‘flinterdunne carpaccio van eenlagig toiletpapier’ klaar. Door de vele positieve reacties, zette hij woensdag ook nog ‘met wc-papier opgevulde cannelloni van toiletrol met kaaskorst’ en een ‘coupe wc-papier’ op het menu.

Benieuwd naar de volgende gerechtjes? Volg het project op Facebook of Instagram.

Opgelegde kruidige gehele toiletrol.
Opgelegde kruidige gehele toiletrol.© Bram 'Bramski' Debaenst

Toiletroltaco met falafel.
Toiletroltaco met falafel.© Bram 'Bramski' Debaenst

Coupe wc-papier.
Coupe wc-papier.© Bram 'Bramski' Debaenst

Met wc-papier opgevulde cannelloni van toiletrol met kaaskorst.
Met wc-papier opgevulde cannelloni van toiletrol met kaaskorst.© Bram 'Bramski' Debaenst

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier