Foodblogster kiest in kookboek Easy Fit Food voor gezond, simpel en lekker

Charlot Pauwels brengt haar eerste kookboek uit met recepten vanop haar foodblog. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Charlot Pauwels uit Oostende heeft haar allereerste boek ‘Easy Fit Food’ klaar waarin ze een gezonde en uitgebalanceerde levensstijl promoot. “Het is geen strikt dieetplan, maar een uitgekiende leidraad voor een langdurig resultaat”, vertelt Charlot.

Charlot Pauwels (27) is van Oostende, werkt samen met een personal trainer, heeft een eigen foodblog en nu ook een eigen boek boordevol gezonde gerechten. Ziet ze zichzelf als de nieuwe Sandra Bekkari? “Nee hoor, wij hebben er toch een iets andere kijk op dan Sandra. Zo gaan wij na wanneer eiwitten, koolhydraten en vetten van belang zijn. Dat hangt af van persoon tot persoon. Mensen moeten voor zichzelf uit kunnen rekenen wat het beste evenwicht is tussen de diverse producten”, lacht ze. “Al zeg ik geen neen tegen het succes van Sandra natuurlijk.”

Uit eigen ervaring

Charlot werkt als audiologe en logopediste in een revalidatiecentrum in Oostende. In 2018 startte ze met een foodblog. Dat was de aanleiding om tot het schrijven van een boek over te gaan. “Ik deel op mijn foodblog mijn eigen ervaringen rond gezond eten en koken”, vertelt Charlot. “En ik geef er ook regelmatig mijn recepten prijs.”

Charlot Pauwels in haar thuisstad, met gezonde ingrediënten.
Charlot Pauwels in haar thuisstad, met gezonde ingrediënten.© Stefanie Geerts

“Samen met personal trainer Martijn Schaubroek begon ik aan dit nieuwe avontuur. Martijn contacteerde me, nadat hij mijn blog zag. Hij schreef de theoretische basis over wat gezonde en evenwichtige voeding in onze visie is en vroeg mij recepten te bundelen voor zijn cliënten. Mensen bleven vaak te beperkt in hun variatie in hun voeding, stelde hij vast. We ontwikkelden ook samen enkele gerechten”, zegt Charlot.

48 recepten

Het duo stapt met hun project naar enkele uitgeverijen en Borgerhoff & Lamberigts hapte toe. “Naast de theoretische basis en de uitleg over gezonde voeding bevat het boek ook 48 recepten”, gaat Charlot verder. “Het zijn gerechten die niet alleen gezond zijn, maar ook simpel klaar te maken zijn. En, ook niet onbelangrijk, die ook lekker zijn.”

Neen, ik ben niet de nieuwe Sandra Bekkari, want onze visie is toch net iets anders

“Bij ons gaat het niet om diëten, maar om de zoektocht naar een perfecte balans. Dat is niet altijd evident, want er zijn tegenwoordig heel wat voedingsboeken, ook van bekende tv-koks. Maar wij willen echt focussen op een gezond evenwicht. Waarbij je niet moet laten om koolhydraten te eten en ook geen vetten hoeft over te slaan. Je moet tenslotte nog kunnen genieten van het eten”, benadrukt Charlot.

Shakes en dressings

De 48 gerechten in het boek bestaan uit 12 ontbijtjes, 22 maaltijden en een aantal shakes en dressings die gemakkelijk klaar te maken zijn. “Er zijn ook enkele cheats. Zo noem ik de gerechtjes die er minder goed uitzien, maar wel in een gezond jasje steken.” (JRO)

‘Easy Fit Food’ kost 24,99 euro en is te verkrijgen in de Standaard Boekhandel, Media Markt en via Bol.com. Op 8 februari signeert Charlot haar boek in de Media Markt in Oostende van 18 tot 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier