Folklore met Zwartrokers van Toen op zondag 8 augustus

De Zwartrokers van Toen met Simon Debergh, Luc Debergh, Johnny Depoorter, Leon Hillewaere, Rita Cheroutre, Bjorn Verstraete, Evelyn Deforce, Luc Weyne, Kristien Hondeghem en Guido Theuninck, vooraan Robbin en Glenn Verstraete. (foto ACK) © type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

Na lang overleg beslisten de Zwartrokers van Toen om hun jaarlijks folkloristisch evenement dit jaar toch te laten doorgaan. “We hebben pas eind juni de knoop doorgehakt”, vertelt Luc Debergh van De Zwartrokers. Ons evenement vindt zoals andere jaren, plaats op de tweede zondag van augustus, 8 augustus.”

“We starten ‘s morgens met de rondritten van de oldtimers. Dit jaar deden we een speciale inspanning om aan wzc De Groene Verte voorbij te komen. Met de oldtimer tractoren doen we een rit van zo’n 25 km langs Poezel, de Boeken om dan via Knokkebrug terug te komen, ook met de veterancars worden rondritten gedaan”, aldus Luc Debergh.

Reuze barbecue

“Tegen de middag komen we allemaal weer samen aan het Stationshuis waar onze reuze barbecue plaatsvindt. Intussen staan op het plein stationaire motoren en motoculteurs klaar waarmee een demo wordt gegeven en ook met de dorsmachine wordt een demonstratie gegeven. In de namiddag rond 14.30 uur komt J. B. Jackson optreden.”

De rondrit voor tractoren start om 9.40 uur en voor de veterancars om 9.30 uur. “Voor de veterancars hebben we twee routes uitgestippeld, een trage en een snelle rit. De trage rit loopt over een 60-tal km en wordt onder begeleiding gereden, met een tussenstop in Klerken waar de 60-uren kermesse georganiseerd wordt” gaat Luc Weyne verder. “De snelle rondrit loopt over 100 km en wordt gereden met bolletje-pijl aanduidingen. Voor deze rit is er een halte voorzien in Helleketel in Watou.”

Inschrijven voor de barbecue kan via Luc Weyne, 0495 53 59 02, deelnemen aan de rondritten kan na inschrijven op http://www.dezwartrokersvantoen.be/inschrijving.php.

8 augustus vanaf 9.30 uur tot ongeveer 19 uur, wordt een dag vol folklore en gezelligheid in de Stationsstraat in Merkem. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier