Folk en sterren kijken bij Brikat in Staden

Astronoom Reagan Clauw, Richard Boel en Kathy Vandamme kondigen de activiteiten aan. Astronomen Luc Waignein en Joeri Nowe ontbreken op de foto. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

De vzw Art-Illustria organiseert in het kader van de Kunstkamerconcerten op vrijdag 15 maart een optreden van het folkduo Vonkkayts. Op zaterdag 16 maart richt de vereniging dan weer een sterrenkijkdag in.

“We richten ons Kunstkamerconcert in met ondersteuning van de Roeselaarse vzw De Ladder-Folkroes”, legt Illustria-woordvoerster Kathy Vandamme uit. “Dit keer is Vonkkayts te gast, gevormd door het muzikale duo Sanderijn Demuynck en Dirk Fraeyman. Zij spelen diatonische en chromatische accordeon. Door de enthousiaste, creatieve aanpak van traditionele melodieën en vooral eigen composities slagen ze er in de luisteraar te beroeren.”

“Vonkkayts is een folkduo waarbij de liefde voor andere stijlen, in het bijzonder de klassieke muziek, om het hoekje kijkt. Zo streven ze naar een cross-over waarin beide stijlen met elkaar communiceren en toch hun eigenheid behouden.”

Telescopen in de tuin

De dag na het optreden neemt Art-Illustria deel aan de sterrenkijkdagen van de Vereniging Voor Sterrenkunde. “Op zaterdagavond kan je in de tuin van Art Studio Brikat door één van de grootste telescopen van België de maan en de sterren ontdekken”, vertelt Kathy Vandamme. “Astronomen Regean Clauw, Luc Waignien en Joerie Nowé slaan hun telescopen in de tuin op. Iedereen kan er door de extra grote telescopen het heelal ontdekken. Ook kinderen zijn welkom. Bij slecht weer is er een vervangprogramma voorzien. Verder zijn er in de expositieruimte van Brikat schilderijen en foto’s te bewonderen rond sterren en het heelal.”.

Het optreden van Vonkkayts vindt op vrijdag 15 maart om 20 uur plaats in Art Studio Brikat in de Houthulststraat 132A. De deuren gaan om 19 uur open. De toegang is gratis, mits vooraf inschrijven via info@brikat.be of 051 70 09 82.

De sterrenkijkdag vindt op dezelfde locatie plaats op zaterdag 16 maart van 19.30 tot rond 23 uur. Ook hier is de toegang gratis. Aangezien de telescopen buiten staan opgesteld, is warme kledij aangeraden. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier