FM Rallymovies houdt het na tien boeiende jaren voor bekeken

Redactie KW

Wat tien jaar geleden begon met een kleine camera, groeide uit tot een ware passie. Marnick Florissoone uit Langemark trok met zijn zoon Melvin van rally naar rally. Het duo nam er heel wat filmpjes op en plaatste die op hun site. Maar ze vinden dat het genoeg geweest is en hangen hun camera aan de haak.

Melvin en Marnick Florissoone nemen na een decennium afscheid van een intense periode vol mooie momenten en boeiende samenwerkingen. “We kochten een kleine camera, filmden de rally’s en zetten de beelden op een website waarop nog andere video’s werden vertoond, aangevuld met interviews”, opent Melvin. “Vooral door specialisatie in onboards en promovideo’s groeide de vraag naar samenwerkingen met kleine en grote teams. Om de kwaliteit nog te verhogen, schakelde ik vader Marnick in als tweede cameraman. Op die manier konden we een grotere variatie beelden verzamelen. We hadden nooit gedacht dat onze hobby dergelijke proporties zou aannemen. De samenwerking met Freddy Loix gaf ons niet alleen een extra boost, maar ook meer naambekendheid. Op iedere rally mochten we met minstens één team meerijden. Dat leverde heel mooie herinneringen op.”

“Alles werd in een steeds professioneler aanbod gegoten. In 2015 lanceerden we de FM Rally-app en dat bleek een schot in de roos. De site werd op de achtergrond gezet en sindsdien ging alle aandacht naar de app, waarmee we de rallyfans alle nodige info om de rally optimaal te volgen, probeerden aan te bieden. Je kreeg er informatie, maar kon er ook toegangstickets winnen. Wij zorgden voor live updates, flashvideo’s en live trackings.”

Druk werd te hoog

“Maar de druk om het steeds beter te doen, werd heel zwaar waardoor er minder tijd resteerde om met iets anders bezig te zijn. Daarom hadden we besloten om na tien jaar, in 2020, er een punt achter te zetten met een mooie afsluiter. Spijtig genoeg besliste Covid-19, zoals in zoveel andere zaken, er anders over. We kijken terug op tien boeiende jaren vol fijne herinneringen, ontmoetingen, momenten en samenwerkingen. We hebben veel meer bereikt dan we ooit durfden dromen. Van meevliegen in de helikopter in de Ypres Rally tot beelden afleveren voor het WRC. Nachten slapen in de auto en samenwerkingen met WK-vedettes als Sébastien Loeb en Thierry Neuville.”

“We hebben veel meer bereikt dan we ooit durfden dromen”

“Uiteraard hebben we dit allemaal te danken aan alle mensen die ons steunden en in ons geloofden. We danken dan ook alle partners die ons ooit een duwtje in de rug gaven, alle organisaties, teams en collega’s waarmee we nauw hebben samengewerkt, tot over de landgrenzen heen. Vooral Jelle Herman, die de laatste jaren als derde cameraman ons team vervolledigde. We danken ook onze kijkers, volgers en de mensen die ons langs de rallywegen aanspraken over onze video’s. Want daar deden we het voor. Maar nu is het genoeg geweest, niet dat we geen rally’s meer gaan kijken, maar in de toekomst zal de cameradruk wegvallen en krijgen we wat meer tijd voor een pintje in het servicepark, samen met onze vrouwen.”

FM rally-app

“Over de toekomst van de FM Rally-app is er nog wat onzekerheid. We onderzoeken of het de moeite loont om volgend jaar zonder video’s nog ‘on air’ te blijven. Indien niet, mogen enthousiaste liefhebbers mij contacteren om samen te kijken naar de mogelijkheden van een overname waardoor de duizenden huidige downloads niet verloren gaan”, zegt Melvin Florissoone. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.