Fluvia Post Harelbeke vlogt 8 weken lang

Frank ‘Jambers’ Demey is vanaf nu Harelbekes bekendste vlogger.© LO
Frank ‘Jambers’ Demey is vanaf nu Harelbekes bekendste vlogger.© LO
Redactie KW

De komende acht weken ruilt Hulpverleningszone Fluvia de brandweerslang in voor een camera. Zo ook post Harelbeke. Zij doen dat bij monde van vrijwillige brandweerman Frank ‘Jambers’ Demey. De vlogs zijn een vervanging van de jaarlijkse opendeurdagen.

De vlogs kaderen in een digitale aanwervingscampagne van Hulpverleningszone Fluvia. De zone omvat veertien gemeenten en zestien kazernes. “De vlogs zijn een vervanging van de jaarlijkse opendeurdagen”, zegt coördinator van de reportages Geert Ollevier. “Die kunnen wegens corona niet plaatsvinden.”

Wie zijn ze…

Aanvankelijk zouden de vlogs verzorgd worden door Fluvia, maar uiteindelijk riepen we iedere brandweerpost op om zelf inventief te zijn om zijn brandweerpost in woord en beeld te brengen. Binnen de post Harelbeke werd gekozen voor zogezegde reportages van onze ‘eigen Jambers’, collega Frank Demey . De komende 8 weken lanceert post Harebeleke enkele vlogs.

Reporter van dienst is dus Frank Demey, vrijwillig brandweerman en leerkracht. “ Op onze opendeurdagen in Harelbeke mochten we elke keer massa’s volk ontvangen, per keer meer dan 1.200 bezoekers ”, vertelt Frank. “We hopen met de vlogs hetzelfde aantal te bereiken, ook jongelui die interesse hebben om brandweerman/-vrouw te worden. Ik speel de rol van ‘Jambers’. Brandweermannen en -vrouwen… Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen om door het vuur te gaan voor de medemens ( lacht ).”

Achter de schermen

Het team van post Harelbeke stelde samen met Hulpverleningszone Fluvia de lijst op met thema’s. “Brandweerman zijn is meer dan blussen. We stellen onze mensen voor, leggen uit wat stagiairs doen, wat oefenen is met het korps en de ploeg. Er zijn veel zeer verscheidene taken bij de brandweer en er is motivatie nodig ”, duidt Frank. “Denk ook maar aan de diversiteit binnen het korps. En de combinatie van huisgezin en vrijwillig brandweerman zijn: het sociale leven is ook belangrijk.”

Waarom Frank in de rol van Jambers kruipt heeft geen specifieke reden. “Ik heb dat ooit enkele keren gedaan op een Chirofuif of samenkomst. Het rare is dat ‘Jambers’ blijft aanslaan. Het is een belangrijke materie op een ludieke manier brengen. Ik probeer de kijkers van af het begin van de reportage ‘vast’ te hebben, zoals Paul Jambers dat ooit uitdrukte.” De mannen en vrouwen van de brandweerkazerne Harelbeke nemen je dus mee achter de schermen. (PVH)

De vlogs worden gemaakt met de hulp van de Vriendenkring van de brandweer en zijn te volgen op https://bit.ly/3mHzICF .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.