Floris Devooght uit Hulste is regie-assistent voor ‘Mamma Mia’

Floris Devooght, samen met Shana Pieters. (Foto FODI/Daniël)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In de kantoren van Deep Bridge in Wilrijk volgde er een officiële kennismaking met een ontbijtbabbel met de complete cast van Mamma Mia ! In aanwezigheid van Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Evi Hanssen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden, Shana Pieters, Michiel De Meyer, Jeroen Van Dyck, Johan Terryn, regisseur Stany Crets en de rest van de crew maakte iedereen ook kennis met het decor. Twee van de aanwezigen hebben ook West-Vlaamse roots, namelijk Shana Pieters uit Kuurne en Floris Devooght uit Hulste.

Floris zit al zes jaar in dit vak. “Ik hou echt van mijn job. De laatste tijd voelde ik ook de drang om op zoek te gaan naar wat er nog meer was. Ik kreeg de opportuniteit om regie-assistent te zijn van regisseur Stany Crets bij Mamma Mia ! Daar moest ik geen twee keer over nadenken. Ik vind het mega interessant om eens langs de andere kant van de tafel te zitten en een plekje bij de creatives te bekleden. Dat wil niet zeggen dat ik op het podium staan afzweer; in geen geval. Ik vind het fijn om te leren in deze nieuwe functie maar wil ook blijven spelen”, zegt Floris. “Mijn taak bestaat eruit om Stany te assisteren waar nodig. Dat gaat over scènes mee regisseren, meedenken over decor, licht, kostuum, projecties, hair & make-up, enz. Ik moet ervoor zorgen dat ik alles al opgelost heb wat ik kan oplossen voor Stany. Ik ga afwachten wat mijn ervaring is met deze taak, maar ik vermoed dat ik het fijn vind om de twee functies door elkaar te combineren.”

Nederlandstalige show

Mamma Mia ! is een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie, een smakelijke portie nostalgie. Bruisend en energiek. Om te bewijzen dat dat ook voor mannen is, maakt Deep Bridge van de voorstelling op 19 maart een onvervalste Men’s Night. De “Men’s Night tickets” geven toegang tot de Daddy’s Cave, een gratis pint voor de voorstelling en een meet & greet met de vrouwelijke castleden.

Ontdek de volledige cast

Donna zal gespeeld worden door Ann Van den Broeck. Haar dochter Sophie wordt vertolkt door Tinne Oltmans. Niemand minder dan Evi Hanssen is aangekondigd als Tanya, een van de jeugdvriendinnen van Donna. En ook de derde vriendin is bekend: Ilse La Monaca zal Rosie spelen. De vriendinnen en bruidsmeisjes van Sophie worden vormgegeven door Helle Vanderheyden (Ellie + Alternate Sophie) en Shana Pieters (Lisa). Uiteraard zijn er ook enkele sterke mannen opgetrommeld om tegengewicht te bieden voor al dat vrouwelijk geweld : Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen, bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper).

Een groot deel van de cast van Mamma Mia ! (Foto FODI/Daniël)
Een groot deel van de cast van Mamma Mia ! (Foto FODI/Daniël)

De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Jeroen Van Dyck, Johan Terryn en… niemand minder dan regisseur Stany Crets. Wie welke rol voor zich neemt, is nog even een verrassing. De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, dat bestaat uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

Het succes van MAMMA MIA !

Mamma Mia ! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londense West End en loopt er nog altijd. Wereldwijd konden voorstellingen al op ruim 60 miljoen bezoekers rekenen. In 2008 ging de filmversie ‘Mamma Mia ! The Movie’ in première en in juli 2018 verscheen het vervolg ‘Mamma Mia ! Here we go again’. In 2019 viert ‘Mamma Mia !’ de musical zijn 20e verjaardag in de Londense West End. Deze musical wordt in Vlaanderen geproduceerd door Deep Bridge in de Vlaamse taal, met toestemming van Music Theatre International (Europe) en Auteursbureau ALMO. De voorstelling wordt een volledig nieuwe versie die uiteraard met het grootste respect voor het origineel en in nauwe samenwerking met de licentiegevers zal worden gemaakt.

Het verhaal

Mamma Mia ! combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’. (PADI)

Vanaf 7 maart 2020 in première. Info en tickets : www.deepbridge.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.