https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Florentine uit De Panne start haar eerste job op de Wereldexpo in Dubai: “Vertegenwoordigen België, dus moeten voor goede indruk zorgen”

(foto MVO) © MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op 19 september trekken drie net afgestudeerde bachelors Organisatie & Management van HoGent naar Dubai, waar ze een half jaar zullen werken voor de Wereldexpo. Een van hen is Florentine Moës uit De Panne.

Florentine (21) volgde de richting Wetenschappen -Moderne Talen in het Atheneum Veurne en koos dan voor de opleiding Organisatie & Management aan HoGent. “Dit sprak me aan omdat het een taalrichting is”, vertelt Florentine. “De focus lag er op Frans, Nederlands en Engels. Verder vond ik het een goede basis omdat ik interesse heb in het bedrijfsleven en internationaal werken. We kregen ook ICT-vakken, project- en eventmanagement, Human Resources… Ik zou graag een job vinden waarbij ik kan reizen en de wereld zien. Dit is dus een fantastische stap in de goede richting!”

Een docente raadde haar studenten aan om te solliciteren voor de wervingsoproep van de FOD Economie voor een vacature van de wereldexpo in Dubai. “De Wereldexpo was gepland in 2020, maar werd uitgesteld door corona”, zegt Florentine. “Ik was dus heel blij dat ik de kans kreeg om te solliciteren. In mijn motivatiebrief vermeldde ik dat ik heel graag een buitenlandse ervaring zou opdoen, dat ik graag nieuwe mensen en andere culturen leer kennen, en dat ik deze vacature zag als een uitdaging en opportuniteit die ik niet wilde missen.”

“Ook moest ik bewijzen dat ik plichtbewust was en over aanpassingsvermogen en de juiste ingesteldheid beschikte. Als je je engageert voor 6 maanden is het niet de bedoeling dat je na 3 weken zegt dat je het niet meer ziet zitten. Ik was al heel nieuwsgierig naar de wereldtentoonstelling en ik heb mij goed geïnformeerd voor het sollicitatiegesprek. Toen besefte ik pas wat voor indrukwekkend evenement het is. Tijdens het sollicitatiegesprek peilden ze vooral naar je motivatie, waarom je wou deelnemen en wat je al wist over de expo. Er waren zowel vragen in het Nederlands, als in het Frans en Engels. Engels was zeer belangrijk, want dat wordt de communicatietaal in Dubai.”

Slechts 6 mannen

Opvallend is dat van de 51 geselecteerde kandidaten er 45 vrouwen en 6 mannen zijn. “Belexpo had de vacature vooral voorgesteld aan de opleidingen toerisme en recreatie- en Officemanagement, en daar zijn amper mannen bij”, verklaart Florentine.

Intussen heeft Florentine al drie briefings gehad, over hoe de Wereldexpo eruit zal zien, over wat er te vinden is in het Belgische paviljoen en praktische info zoals verzekering, visum, een bankrekening openen, het verblijf… Ze ontmoette onlangs haar collega’s in Brussel en enkele sprekers die hun bedrijven voorstelden. “In het Belgisch paviljoen zullen er souvenirwinkels zijn met Belgische producten van onder meer The Belgian Chocolate, Lotus, Jules Destrooper, Nimzu-juwelen en Savonneries Bruxelloises”, weet Florentine.

“Ter plaatse krijgen we nog een tiental dagen opleidingen. Maar ik wilde me ook vooraf op alle gebied goed informeren. Ik ben zelfs een Franse YouTuber beginnen volgen die al meer dan vier jaar in Dubai woont. Op haar kanaal geeft ze veel informatie over het leven in Dubai: hoe je je moet kleden, over de cultuur, hoe duur het leven er is… Eigenlijk moet je jezelf goed gedragen zoals je hier in België zou doen, met respect voor andermans cultuur. We zouden eerst in het Expo Village verblijven.”

“Zodra de appartementen klaar zijn kunnen we er met zes personen per appartement wonen, telkens twee per kamer. Onze voornaamste taken zijn: bezoekers en vips ontvangen, hen informatie geven, in de souvenirwinkels werken, tickets controleren en allerlei taken bij evenementen. We zullen België vertegenwoordigen, dus moeten we voor een goede indruk zorgen zodat bezoekers zin hebben om naar België te komen.”

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.