Flore Verbeke helpt gemeente oude en nieuwe foto’s verzamelen: “Positieve reacties motiveren mij enorm om door te zetten”

© Stefaan Beel
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

De communicatiedienst wil een nieuwe beelddatabank aanleggen. Daarvoor roept het de hulp in van vrijwillige fotografen die Hooglede mee in beeld willen brengen. Flore Verbeke (23), die door een niet-aangeboren hersenletsel foto’s maakt met één arm, is alvast enthousiast. “Ik vind mijn uitlaatklep in de fotografie.”

Ben je student, liefhebber of professioneel fotograaf met een hart voor Hooglede? Dan kan je vanaf nu terecht bij de communicatiedienst. De medewerkers zoeken vrijwillige fotografen die de gemeente in beeld willen brengen. “Om onze verouderde beelddatabank te vernieuwen, gaan we op zoek naar recente foto’s. Alle inwoners met voeling voor fotografie kunnen aan dit project meewerken”, vertelt Annelies Catteeuw.

De bedoeling is om met nieuwe beelden de communicatie te ondersteunen. “Zo hebben we altijd fotomateriaal nodig voor het gemeentelijk infomagazine, affiches, flyers en social media. Maar ook voor de verschillende evenementen en campagnes.” De komende maanden zal de gemeente ook gericht opdrachten voorstellen aan de vrijwilligers.

‘t Chringhene geeft mij altijd een speciaal gevoel

“We ontvingen al veel reacties, meer dan verwacht”, gaat Annelies verder. “Die betrokkenheid met de vrijwilligers is prettig. Als we in de toekomst communiceren, zullen er foto’s van onze eigen inwoners voor het infomagazine of tijdens campagnes gebruikt worden. Daardoor verhogen we die betrokkenheid nog meer.”

Mooie locaties

Flore Verbeke uit Gits is een van de geïnteresseerden. Als kind werd ze getroffen door zware epilepsieaanvallen. Ze moest een noodzakelijke ingreep ondergaan, waarbij de hersenhelften van elkaar werden afgescheiden, sindsdien is ze langs de rechterzijde verlamd.

Het leven met een beperking was niet gemakkelijk te aanvaarden. In haar tienerjaren vond ze een uitlaatklep in de fotografie, waarbij ze prachtige beelden schiet met haar linkerhand. In 2017 werkte ze een eerste keer samen met de gemeente, om haar eigen tentoonstelling te organiseren in de Gulden Zonne. Ze won nadien zelfs enkele prijzen.

“Fotografie maakt mij gelukkig. En de vele positieve reacties raken mij, dat motiveert mij enorm om door te zetten”, vertelt Flore. “Hooglede en Gits hebben veel mooie locaties, maar ‘t Chringhene aan de chirolokalen geeft mij een speciaal gevoel. Daar heb ik mijn allereerste foto genomen.”

Wie nog geïnteresseerd is om mee te werken aan de beelddatabank van de gemeente kan zich verder informeren via communicatie@hooglede.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier