Flora en Willy zijn sterkste seniorenkaarters in Langemark-Poelkapelle

Zittend v.ln.r. burgemeester Lieven Vanbelleghem, Georgette Monbaillieu verliezend dames finaliste, algemeen kampioen Willy Terryn, dames kampioene Flora Phlypo, Etienne Deboosere en Nicole Vanderjeugdt. Staand v.l.n.r.: Marc Fieuw, Marie-Josee Moreeuw, Yvan Vanroose, Maria Courtens, Paula Delva, Rita Geldhof, Mireille Crombez, Lionel D'almagne, Irma Vlaeminck, Joseph Duthieuw, Jacqueline Mostaert, Myriam Olivier, Dirk Becuwe, Robert Hoorelbeke en Willy Dewilde. © PCO
Redactie KW

In het ontmoetingscentrum Den Tap vond het zesde gemeentelijk kaartkampioenschap voor senioren plaats. Okra Langemark won het pleit.

Het kaartkampioenschap werd bij de vrouwen gewonnen door Flora Phlypo. Bij de mannen scoorde Willy Terryn het best. Hij werd tevens algemeen kampioen. De beker, geschonken door burgemeester Lieven Vanbelleghem, ging naar de best presterende vereniging, Okra Langemark.

Het senioren kaartkampioenschap van Langemark-Poelkapelle werd betwist tussen de zes seniorenverenigingen van de gemeente. Iedere vereniging schrijft 12 leden in en staat in voor de kosten van de organisatie.

Kaarters samenbrengen

“Het doel van dit initiatief is om de kaartliefhebbers van de verschillende woonkernen de gelegenheid te geven elkaar rond de kaarttafel beter te leren kennen. Het is tevens een aansporing voor de kaarters, om naast hun eigen vertrouwde vereniging, ook bij andere seniorenverenigingen een kaartje te komen leggen”, legt Willy Dewilde uit.

Zes jaar terug namen Marc Fieuw, Etienne Deboosere en Willy Dewilde het initiatief om jaarlijks een gemeentelijk kaartkampioenschap voor senioren te organiseren. Dat gebeurde met S-Plus, Okra Langemark, Bikschote en Poelkapelle en de derdeleeftijdsvereniging van Madonna en Sint-Juliaan. Om beurt fungeerde een van de zes verenigingen als gastvereniging. Marc, Etienne en Willy houden het nu voor bekeken en geven de fakkel door aan Geert Debrabandere, Benedikte Verhaeghe en Christine Contamin. Zij zullen samen met hun bestuur van de Madonna, met enthousiasme deze organisatie verderzetten”, zei Willy Dewilde na de prijsuitreiking. (pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier