Flemish Beer Run op zondag 29 september verhuist naar Elverdinge

Op de foto herkennen we organisatoren Chris Ollevier, Wouter Demeersseman, Regine Dequeker, Veerle Top, Alain Vanoplynes, Pascal Demuynck en Claude Demuynck van loopclub De Stresskikkers. (RLa - foto RLa)
Redactie KW

Lopen, proeven en plezier maken: dat is de slogan van de Flemish Beer Run, de ludieke loop met een afwisselend parcours door Elverdinge, de Galgebossen en met een doortocht in de Brouwerij Het Sas van Leroy Breweries in Boezinge. “De derde editie op 29 september verhuist inderdaad van Poperinge naar Elverdinge”, vertelt Pascal Demuynck van de organiserende loopclub De Stresskikkers.

“De eerste twee edities konden de deelnemers door brouwerij Sint-Bernardus in Watou lopen vanuit Poperinge”, weet Pascal Demuynck. “Voor de derde editie hebben we gekozen voor een nieuwe startplaats: OC Den Elver in Elverdinge, meteen de heimat van onze loopclub. En daar zit onze nieuwe sponsor uiteraard voor iets tussen. Leroy Breweries steunt deze editie en een doortocht door de Boezingse brouwerij was alleen mogelijk als we de startplaats verplaatsten. Maar het concept blijft hetzelfde: een unieke ludieke loop doorheen Vlaamse velden, waarbij bier een belangrijke rol blijft spelen”, aldus Pascal Demuynck.

Gewicht in bier

De best verklede loper wint trouwens zijn eigen gewicht in bier, wat weer garant zal staan voor leuke verkleedpartijtjes. Het thema disco moet uiteraard zorgen voor gekke toestanden. “Verkleden is niet verplicht, maar omdat we fun voorop stellen zou het wel leuk zijn als zoveel mogelijk deelnemers hun beste discopetje op zetten. Ook groepen mogen zich uitdossen en zo mag de best verklede bende dan zelf twee personen uitkiezen om hun gewicht in bier te verzilveren. Overgewicht zal zeker geen reden zijn om de loopschoenen niet aan te trekken, integendeel.”

Onderweg zijn er verschillende degustatiestandjes met muzikale animatie, waar je de biertjes kunt proeven. “Het parcours doet landelijke, glooiende wegen tussen Boezinge en Elverdinge aan en op de terugweg dwarsen we de Galgebossen. Maar uiteraard is de doortocht door de Boezingse brouwerij één van de hoogtepunten. Er is keuze voor een tocht van 10,5 kilometer met drie proevertjes of van 21 kilometer met zes degustaties. Maar ook wandelaars zijn welkom op de kortste afstand. Bij aankomst in OC Den Elver kan er aangeschoven worden voor een Breughelmaaltijd. Ook niet-lopers, supporters of sympathisanten kunnen hieraan deelnemen. En aan de aankomst wordt iedere deelnemer verwend met een kratje met een zestal biertjes van Leroy Breweries.”

“Op de vooravond, op zaterdagavond 28 september, start de fun al met een heuse spaghetti-party in OC Den Elver te Elverdinge vanaf 19 uur. Een spaghettibord, gezellig samenzijn met vrienden, proeven van de lokale biertjes en een dansmuziekje met DJ zijn de ingrediënten voor een geslaagde avond. Deelname 12 euro, kids onder 12 jaar 9 euro. Online registreren is gewenst maar telefonisch kan ook”, besluiten de organisatoren.

Alle info via info@flemishbeerrun.be of 0474 52 14 51. Inschrijven bij voorkeur online: http://www.flemishbeerrun.be. Verschillende formules voor de Beer Run zijn mogelijk.

(RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier