Flavie Anseeuw viert eeuwfeest

Flavie was huisvrouw en was graag bezig met handwerk. © GST
Redactie KW

Op woensdag 30 september vierde Flavie Anseeuw haar 100ste verjaardag. Ze werd geboren op 30 september 1920 in Ruddervoorde en was de oudste van 6 kinderen.

Haar vader Florent Anseeuw was boerenslager en bij de slagerij was er ook een cafeetje, De Handboog, achter de kerk, wat nu de Hofstraat is. Flavie groeide daar samen met haar drie zussen en twee broers op.

Ze ging naar school in Ruddervoorde en kan daar nog vol overgave over vertellen. Op 14 augustus 1946 huwde ze met Gerard Descheemaecker. Samen kregen ze twee kinderen: Rita, gehuwd met Willy Lalaman, en Angelique, gehuwd met Eddy Feys. Ze heeft vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Verenigingsleven

Flavie was huisvrouw en was graag bezig met handwerk. Ze houdt van bloemen en planten. Dat bleek ook tijdens het planten van haar rozenstruik. Ze zei aan de burgemeester dat ze de meststof niet te dicht bij de struik mochten strooien.

Ook in het verenigingsleven was Flavie actief, als lid van de KAV en Okra. In 1978 moest Flavie afscheid nemen van haar man Gerard. Vroeger woonde Flavie in de Groenhovestraat in Ruddervoorde, maar sinds 20 december 2016 woont ze in woon-zorgcentrum Ter Luchte in de wooneenheid Koriander.

Voor Flavie is familie heel belangrijk. Het bezoek van familie en vrienden is iets waar ze enorm van geniet. Flavie staat bekend als een vrolijke, goedlachse en spraakzame dame. Haar 100 jaar vierde ze door de coronamaatregelen in intieme kring met haar familie. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier