Flap: Feest en Leute op Aalbeke Platse

Redactie KW

Nadat Kom uit je Kot (KIJK) een stille dood stierf, sloegen tien verenigingen de handen in elkaar. Het tweedaagse zomerfeest Feest en Leute op Aalbeke Platse (Flap) is hiervan het resultaat.

Flap staat voor Feest en Leute op Aalbeke Platse. Het evenement vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli. “We organiseren dit naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag”, zegt Bart Bossuyt van het Davidsfonds, die het initiatief nam om de verenigingen aan te spreken.

Verenigingen samen

De Aalbeekse verenigingen die samenwerken zijn het Davidsfonds, Femma, De Gezinsbond, Harmonie Eendracht Aalbeke, Chiro Korneelke, KWB, Beweging.net, De Landelijke Gilde, Okra, De Planktrekkers en Wijkteam zuidelijke rand. Zij krijgen de medewerking van oc Aalbeke.

Op zaterdag begint het programma om 14 uur. Je kan de fotozoektocht van de Gezinsbond doen, en hiervoor inschrijven in het ontmoetingscentrum. Voor de kid’s run van 14 uur moet je wel vooraf inschrijven door betaling van 2 euro. Er is ook een kaarting en op verschillende locaties in het centrum zijn er volksspelen.

Voor een ontbijt kan je aanschuiven van 8 tot 10.30 uur in het ontmoetingscentrum. Er zijn gratis ouders-kids-yoga-sessies. Voor het gezond ontbijt moet je ook vooraf inschrijven. Vanallier zorgt uitzonderlijk ook voor frietjes om mee te nemen. De mini’s van de harmonie treden op om 10 uur en ze worden gevolgd door de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke.

In de namiddag vanaf 14 uur is er een dolle en ludieke teamcompetitie met onder meer lapstopstoten, skilopen, hoefijzerwerpen, gsm-mikken en een rollatorkoers. Ploegen van vier personen moeten zich vooraf inschrijven. De skullfuckers, met ook een bandlid afkomstig uit Aalbeke, zorgen de hele namiddag voor een muzikale noot.

Willem Vermandere

Op zaterdagavond organiseert Davidsfonds nog een optreden van Willem Vermandere, die 75 is geworden en intussen 50 jaar op de planken staat. Een oude krijger en icoon noemt hij zichzelf. Willem Vermandere is niet helemaal bang om aan de groten te zeggen waar het op staat, als ze zich weer eens van hun kleinste kant laten zien. Maar ook de kleine, blanke man zal het geweten hebben als hij eens dwaalt. En altijd zit er een kwinkslag klaar. Wees dus op je hoede.

(EDB)

Ontbijt kost 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Inschrijvingen voor ontbijt, teamcompetitie en kid’s run kan via wijkteam.zuidelijkerand@kortrijk.be of via 0473 86 24 55. Na inschrijving krijg je betalingsinstructies. Inschrijven voor Willem Vermandere kan in oc Aalbeke voor 18 euro. Aan de deur betaal je 20 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.