Flandrien Kaas moet door succes rijpingszaal verdubbelen

Zaakvoerder Jan Desmet. © EDB
Redactie KW

Flandrien Kaas in Wervik is een zodanig succesverhaal dat de rijpingszaal moet worden verdubbeld. Het familiebedrijf investeert hiervoor één miljoen euro. “Met een extra rijpingszaal gaan we tot één miljoen kilo kaas ‘op leeftijd’ laten komen”, zegt zaakvoerder Jan Desmet. “Wegens plaatsgebrek moeten we nu tijdelijk kaas laten rijpen in Nederland.” De werken starten in januari en alles moet in mei klaar zijn.

Zaakvoerders Jan Desmet en Helga Dewulf zijn de derde generatie. Het is allemaal begonnen met opa wijlen André Desmet en Triporteur. Zijn zoon Jean-Pierre breidde de groothandel in kaas en zuivelwaren uit. Het bedrijf helemaal op het einde van de Robert Klingstraat begon in 2013 met de productie van eigen kaasmerken en werd Triporteur ondertussen verkocht.

Nu breidt de kaasmakerij voor de derde keer uit. “De vele internationale onderscheidingen tijdens de World Cheese Award ondersteunen de groeiende vraag naar Flandrien Kaas”, vertelt Jan Desmet. “We hebben daarom dringend nood aan bijkomende capaciteit om onze kazen te laten rijpen.”

“Nu beschikken we over twee rijpingszalen. Eén daarvan zal worden afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. De andere rijpingszaal zal worden verdubbeld in de hoogte. Nu is er daarin één laag boxen en wordt het dan twee boxen. Om plaats te winnen gaan we de boxen dichter bij elkaar plaatsen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier