Flamboyante zakenman Jochen Vanhulle plant memorial voor Pol De Prest

Jochen Vanhulle runt Strandhuis Louis en Marie in Bredene. (foto SR)
Redactie KW

De flamboyante zakenman Jochen Vanhulle (46) heeft grote plannen voor de komende maanden. Nu runt hij zijn Strandhuis Louis en Marie in Bredene maar hij wil in Brugge een nieuwe zaak starten op de Oude Burg en een avond organiseren ter nagedachtenis van de overleden horeca-uitbater Pol De Prest.

Jochen Vanhulle is in Brugge opgegroeid en is er goed gekend. Hij organiseerde destijds 56 verschillende fuiven die heel wat volk lokten. Hij deed heel wat kennis op van Francis Vandendorpe, een monument in Brugge. Zo organiseerde Jochen onder meer de legendarische 100 dagen bals in het Schuttershof in Sint-Kruis. Dat gebouw werd destijds gezet door zijn grootvader. Verder was hij jarenlang met zijn ex-vrouw samen actief in het kantoor Immolis. En ook nu nog is Jochen zeven dagen op zeven telefonisch bereikbaar en werkt hij ook dagelijks mee in de zaak op het Bredense strand, waar hij heel wat vaste klanten heeft op het mooie en ruime terras. De zaak is gelegen aan de strandpost 2 aan de overkant van het centrum van Bredene, dat te bereiken is via een voetgangerstunnel onder de kustbaan.

“We mogen Pol De Prest nooit vergeten en dus zorg ik voor een memorial”

“Ik zit momenteel met heel wat plannen en heb daarom een nieuwe vennootschap Studio Belgium opgericht. Onder die noemer zal ik verder mijn goed draaiende beachbar Standhuis runnen, maar daarnaast ook in de immowereld actief zijn in samenwerking met het Oostendse kantoor Erdimo. Ik ben ook enorm geboeid door antiek, waar ik door Paul De Grande uit Snellegem meer over geleerd heb. Samen met Professor Jan Van Loocke, een echte kenner van kunst uit Brugge, zal ik in de Oude Burg in het pand van Grandma’s Kitchen een nieuwe zaak starten. Ik wil in september of oktober starten. Het krijgt de naam Antique Art Caffee. Het zal een zeer mooie en unieke zaak worden voor de liefhebbers van echte antiek. Door de coronacrisis steken heel wat mensen hun geld in immo en antiek”, vertelt Jochen.

Jongste piloot

Hij maakt plannen om in het Schuttershof binnenkort een memorial te houden voor Pol De Prest. Hij gaat nog vaak naar zijn graf om een bloemetje neer te leggen. “We mogen Pol nooit vergeten. Hij is veel te jong gestorven en zat ook vol met ideeën. Samen hebben wij heel wat ondernomen. Daarom wil ik nu een memorial houden samen met Koen Lagrou en Francis Vandendorpe. Ik zit nooit verlegen om een stunt, want destijds haalde ik de pers als jongste piloot van het land. Ik was toen nog maar 14 jaar oud en vliegen zit er nog steeds in. Voor de tiende verjaardag van mijn zoon Louis gingen wij vliegen en mocht hij met de nodige bijstand voor het eerst een vliegtuig aan de grond zetten. Je moest hem zien glunderen”, vertelt Jochen.

Hij wil terug in Brugge komen wonen in het pand waar zijn ouders en grootouders gewoond hebben, in de Marcus Laurinstraat waar de werken al gestart zijn. Nu moet Jochen het wat rustiger doen, want hij had last van hartritmestoornissen. Dankzij Bruggeling Frederik Coucke van de bootjes vond hij de nodige hulp. Hij heeft ook veel steun van zijn vriendin Naomi, die samen met haar mama de Bistro Carnac runt in De Haan.

(Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier