Fitnesstoestellen aan sporthal Ogierlande

Op de foto zien we schepen Arne De Brabandere, Kristof Devriendt van de sportdienst Hooglede, schepen Julie Misplon en schepen Frederik Sap. © EVG
Redactie KW

De gemeente Hooglede- Gits plaatste fitnesstoestellen aan sporthal Ogierlande. De toestellen moeten bijdragen aan een actieve en dynamische gemeente met inwoners die graag bewegen.

“De plannen lagen al twee jaar klaar maar corona gooide roet in het eten. We vonden het geen goed idee om deeltoestellen te plaatsen in een periode waarin alles moest ontsmet worden. Eindelijk zijn we zover en kunnen we de toestellen in gebruik nemen. Om onze inwoners tot bewegen aan te zetten, is een gepaste infrastructuur nodig en daarom kozen we voor een investering in buitentoestellen aan sporthal Ogierlande.”

Gratis te gebruiken

“De toestellen kunnen door zowel jong als oud(er) vrij gebruikt worden. Momenteel worden ze zelfs bij volleybalclub Gidas Gits gebruikt tijdens de opwarming. Ook scholen en spelende kinderen passeerden hier al dus ze worden alvast vaak gebruikt. We willen met dit project in ieder geval bijdragen aan de bewustmaking dat sporten belangrijk is”, klinkt het bij de gemeente.

(EVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.