Izegemse fitness- en ijsberenclub protesteren tegen coronabeperkingen

Er trekt een koudegolf over ons land, maar enkele sportievelingen uit Izegem vonden het donderdagavond een uitstekend idee om in een ton met ijskoud water te duiken. Niet voor hun plezier, wel als ludieke actie tegen de coronabeperkingen in de sportsector.

IJsberen Jan Dierickx-Visschers en Wim Claerhout (in het water) protesteren samen met fitnessmensen Gianni Vermote, Jan Vanhuffel en Beny Verbeke tegen coronamaatregelen.© Frank
IJsberen Jan Dierickx-Visschers en Wim Claerhout (in het water) protesteren samen met fitnessmensen Gianni Vermote, Jan Vanhuffel en Beny Verbeke tegen coronamaatregelen.© Frank

Het initiatief komt van van fitnessliefhebbers Gianni Vermote en Beny Verbeke, maar ook van fitnessuitbaters Jan Vanhulle van Isogym en Alain Bruyneel van Onegym. Zij mobiliseerden Jan Dierickx-Visschers en Wim Claerhout van de Izegemse IJsberenclub om samen een duik in het ijskoude water te nemen.

“Dit doen we bij wijze van protest tegen de beperkingen in onze sector”, zeggen ze. “Fitnesscentra moeten dicht blijven, terwijl het bewezen is dat sporten zowel fysiek als mentaal goed voor je is. We denken dan ook dat sporten het beste medicijn tegen corona is.”

Geen Valentijnsduik

“Wij kunnen perfect coronaproof de deuren openen, met bijvoorbeeld tien sporters per uur, gespreid van elkaar. Op die manier kunnen we na zeven maanden verplichte sluiting weer naar een normale situatie toe werken, maar nu zien we alleen maar zwarte sneeuw.”

Ook de Izegemse IJsberen botsen op beperkingen bij het uitoefenen van hun hobby. “We mogen maar met vier tegelijk in het zwembad, dus een initiatief als onze jaarlijkse Valentijnsduik, waarbij niet-leden van onze hobby kunnen komen proeven, kunnen helaas niet doorgaan.”

“Terwijl die in openlucht plaatsvindt en het zwembad groot genoeg is om de nodige afstand te houden. We vinden sommige maatregelen dan ook onbegrijpelijk en hopen dat er binnenkort versoepelingen aankomen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.