Fit thuis zitten in coronatijd: LO-leerkrachten ontwikkelen ‘lockdown sportbingo’

© gf
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De ‘lockdown sportbingo’, een ludieke tool die de leerkrachten lichamelijke opvoeding van hotelschool Ter Groene Poorte voor hun leerlingen ontwikkelden om de komende weken en maanden fit door te komen, is nu al een hit in wording: ‘Fit blijven tijdens een mogelijke lockdown? Met een sixpack de zomer in? Het kan!’

“Nu kunnen we nog een fietstochtje maken of op de trampoline springen in de tuin, maar wat als we straks ook niet meer naar buiten mogen? Als LO-leerkrachten vinden we het belangrijk dat onze leerlingen de komende weken voldoende in beweging blijven en met deze sportbingo kan dit makkelijk thuis, zonder materiaal”, zegt Dries Lievens.

Via YouTube

Hoe het werkt? “Als je de QR-code scant, kom je terecht op een van onze YouTube-filmpjes met voorbeelden. De oefeningen die je daar ziet, zijn allemaal heel laagdrempelig maar ze hebben wel een oplopende moeilijkheidsgraad van één tot drie sterren.”

De bedoeling is dat je per dag tien sterren behaalt. “Elke dag in andere combinaties, want afwisseling is goed”, klinkt het. Volgens de leerkrachten is het instrument al een hit in wording. “Al een drietal scholen contacteerden ons om te vragen of ze er ook gebruik van mogen maken, wat uiteraard geen probleem is. De sterkte ervan is dat de oefeningen worden voorgetoond, waardoor de leerlingen ze correcter uitvoeren. Via Smartschool kunnen ze zelf ook hun actiefilmpjes delen, en zien sporten doet sporten”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier