Fit-Control heropent met nieuwe adem: “Meer ruimte door herinrichting”

Kenneth en Kelly voorzagen voldoende ruimte tussen de fitnesstoestellen. Waar dat niet kan, hangen er plexiwanden.© (Foto WVH)
Kenneth en Kelly voorzagen voldoende ruimte tussen de fitnesstoestellen. Waar dat niet kan, hangen er plexiwanden.© (Foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Sinds woensdag mogen ook de fitnesszaken weer open. Bij Fit Control deden ze dat met een herinrichting, enkele nieuwe toestellen en ook een extra trainer. “Zo verrasten we onze klanten met een nieuwe look and feel en kunnen we hen nu nog beter begeleiden”, zeggen zaakvoerders Kenneth Trypsteen (32) en Kelly De Bosschere (34).

Kenneth en Kelly openden hun fitnesszaak in de Veurnestraat in het najaar van 2011. Ondertussen hebben ze een grote fanbase opgebouwd, maar het voorbije jaar moesten ze tot twee keer toe de deuren sluiten. “De eerste lockdown, van maart tot juni, kwam eigenlijk best handig uit”, zegt Kenneth. “Zo hadden we immers eindelijk tijd om hier wat opknapwerken uit te voeren. Daarna hadden we een goeie zomer, maar eind oktober moesten we alweer sluiten, voor bijna zeven maanden. Dat was te lang.”

Nieuwe toestellen

“We verlangden ernaar om de klanten eindelijk onze nieuwigheden te kunnen tonen”, pikt Kelly in. “Zo zijn er nu geluidsdempende matten onder de loopbanden, de kleedkamers zijn vernieuwd en we hebben ook geïnvesteerd in nieuwe roei- en buikspiertoestellen, die maandenlang in het plastic zaten. We hebben hier ook een andere indeling, door de krachttoestellen naar boven te verhuizen en de benedenverdieping in te richten als functionele ruimte. Dit enerzijds om meer licht en ruimte te hebben, maar anderzijds ook om de klanten wat te verrassen en te motiveren als ze hier voor het eerst weer binnenkwamen.”

“Ander gevoel bij het binnenstappen van de zaal”

In ieder geval hadden de zaakvoerders ook ruim voldoende tijd om over hun aanbod en aanpak te brainstormen. “De groepslessen buiten zijn een doorslaand succes. Die blijven we in de zomermaanden dus zeker aanbieden, op het Will Tura sportpark in Veurne. Een spinningsessie was pre-corona pas geslaagd als iedereen dicht opeen zat, zodat je je achterbuur in je nek voelde hijgen en je de zweetdruppels van de muur zag lopen. Dergelijke taferelen zijn nu natuurlijk uit den boze, maar die zien wij nooit meer terugkeren. Ook wanneer we niet meer met reservaties, afstand en andere maatregelen hoeven te werken”, geeft Kenneth aan.

Persoonlijke begeleiding

De zaak onderscheidt zich van fitnessketens door fors in te zetten op de persoonlijke begeleiding. “Dat wilden we nu nog vergroten door ons team uit te breiden met een extra trainer. Zo kunnen we nog beter inspelen op de noden en wensen van onze klanten en hen ondersteunen bij hun persoonlijke doelen. Velen onder hen stonden deze week alvast te trappelen om de coronakilo’s aan te vallen”, glimlacht Kelly. “In eerste instantie worden nu trouwens vooral de lopende abonnementen opgebruikt, die we met zeven maanden verlengd hebben. Pas na de zomer verwachten wij nieuwe abonnementen te verkopen, bij de start van het nieuwe sportseizoen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.