Firma Ducaju schenkt 32.000 mondmaskers aan Ethiopië

Kaat Eeckhout (commissie gezondheidszorg Rc Oostrozebeke - Mandeldal), Frederik D'hulster (Rc Tielt en bezieler van het projectEthiopië) en Geert Casselman (CEO Ducaju en lid Rc Oostrozebeke-Mandeldal) met enkele mondmaskers. © LB
Redactie KW

De schenking van de mondmaskers is een bedanking voor de hulp die de firma Djucaju kreeg van Ethiopian Airlines bij de transport van mondmaskers.

Midden de coronacrisis nam firma Ducaju uit Meulebeke het besluit om als eerste Belgisch bedrijf op grote schaal mondmaskers te produceren. De machines die hiervoor nodig waren kwamen uit China, maar omdat alle Chinese vluchten naar België geannuleerd waren, kon men toch een beroep doen op Ethiopian Airlines om de vracht over te vliegen.

Als dank hiervoor schenkt Ducaju nu 32.000 mondmaskers aan Ethiopië. De verdeling van de ondmaskers zal gebeuren door de Rotary Club van addis Abeba en acht Rotary Clubs uit onze regio. De Rotary Clubs uit onze regio (Tielt, Oostrozebeke-Mandeldal, Kortrijk Groeninghe, Izegem, Torhout Houtland, Poperinge, Deinze en Harelbeke) realiseren er momenteel een groot project ter verbetering van de gezondheidszorg.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier