Financiële steun voor projecten van Accent uit Heule en Ak-TRAC-tie uit Kortrijk

Redactie KW

Vrijdag namen twee verenigingen een Award van BNP Paribas Fortis Foundation in ontvangst. Deze Awards worden uitgereikt aan educatieve projecten die de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kansarme kinderen en jongeren in moeilijkheden.

In totaal slepen 72 Belgische verenigingen een Award van BNP Paribas Fortis Foundation in de wacht, goed voor een bedrag van 754.000 euro. In West-Vlaanderen gaat het over de volgende twee projecten:

Het project ‘Evenwaardige kansen op zelfontwikkeling voor kinderen uit sociaal zwakke middens door opzetten van vervoeraanbod’ van de vzw Centrum voor ambulante revalidatie Accent uit Heule krijgt 15.000 euro steun.

Accent wil bijdragen tot het herstel van kinderen met functioneel-structurele stoornissen, deze brengen leerproblemen op school en problematisch gedrag met zich mee. Het project van de vzw verzorgt het vervoer van en naar het revalidatiecentrum voor kinderen van kansarme ouders die niet over een wagen beschikken. De begeleiding van de kinderen wordt verzorgd door volwassenen die sociale problemen hebben gehad en zich opnieuw voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Financiële steun voor projecten van Accent uit Heule en Ak-TRAC-tie uit Kortrijk

Ook voor het CAW Zuid-West-Vlaanderen, Ak-TRAC-tie uit Kortrijk is er 15.000 euro steun, voor hun project ‘Verbouwing collectieve voorzieningen’. Ak-TRAC-tie is een oriënterende opleiding erkend door VDAB die jongeren tussen 17 en 25 jaar voorbereidt op de arbeidsmarkt. Aan de hand van vrijwilligerswerk voor openbare instellingen en verenigingen komen de jongeren in contact met concrete werksituaties. De accommodatie van de vzw moet gerenoveerd en geoptimaliseerd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.