Financieel duwtje in de rug voor 40 woonzorgcentra

Laurens Kindt

De provincie West-Vlaanderen en het Streekfonds trekken 200.000 euro uit om veertig woonzorgcentra in onze provincie een extra steuntje in de rug te geven. Het geld moet dienen om de uitzonderlijke kosten van de coronacrisis te helpen dekken.

Begin deze maand konden woonzorgcentra een aanvraag indienen om extra financiële steun te bekomen van het Streekfonds en de provincie. Uit alle aanvragen werden veertig woonzorgcentra geselecteerd die nu elk 5.000 euro extra krijgen. Het gaat om instellingen waar relatief meer kansarme ouderen verblijven. Het geld moet dienen voor de meest dringende kosten van de coronacrisis: beschermingsmateriaal, maatregelen om besmette en niet-besmette personen te scheiden en acties om het sociale isolement tegen te gaan. Ook de andere veertig woonzorgcentra mogen binnenkort een financieel duwtje in de rug verwachten. De provincie zal daarvoor beroep doen op Europese middelen. In totaal zal het gaan om 400.000 euro.

Ook organisaties die werken rond het doorbreken of voorkomen van sociaal isolement bij kwetsbare groepen en door de coronacrisis hun reguliere werking niet kunnen garanderen, kunnen bij het Streekfonds een aanvraag indienen voor financiële hulp. Voor hen is een pakket van 125.000 euro aan de kant gezet om hun uitzonderlijke en tijdelijke kosten te helpen betalen. Aanvragen daarvoor kunnen nog tot 30 april ingediend worden via de website van het Streekfonds. Per organisatie kan maximaal 5.000 euro aangevraagd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.