Tom Debaere, uitbater van Einser Engine's motorstore langs de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare, gaat momenteel met een filmpje viraal op sociale media. In het filmpje vraagt hij de overheid of hij zijn hobby opnieuw mag uitvoeren.

Einser Engine’s motorstore Roeselare... soms moet het ook eens serieus zijn ...

Geplaatst door Tom Debaere op Zaterdag 25 april 2020

"Ik ben niet dul"

"Ik heb me nooit echt bemoeid in de discussie de afgelopen maand", zegt Tom in zijn filmpje. "Maar nu de maatregelen terug versoepeld worden, mag er ook wel een versoepeling komen wat hobby's betreft. Zeker op het motorrijden. Heel veel mensen willen immers graag eens een niet-essentiële verplaatsing doen met hun motorfiets. Waarom kan dat niet? We hebben het al zo vaak gevraagd. Nooit krijgen we gehoor."

Vandaar dat hij een oproep doet aan alle motorclubs en -verenigingen en aan iedereen die motominded is om deze vraag aan de overheid te stellen. "Ik ben niet pissed, ik ben niet dul, ik ben niet ontgoocheld, maar ik zou graag terug mijn ontspanning hebben. Ik ben trouwens niet alleen, er zijn duizenden motorrijders hier in België met dezelfde gedachtengang." Sinds Debaere het filmpje postte zaterdagmiddag, werd het al snel meer dan 2.000 keer gedeeld, een signaal dat er veel gelijkgestemden zijn.

Oproep bereikt ook Jan Jambon

Zo kwam de oproep uiteindeljik ook bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) terecht. Hij liet bij VTM Nieuws weten dat motorrijden ook als een sport wordt beschouwd en dus weer toegelaten is vanaf 4 mei. "Motards kunnen de weg op, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze heel het land rondcruisen, op pad gaan met twee op een motorfiets of met een sidecar." Ongetwijfeld toch al een grote stap vooruit voor Tom Debaere en zijn vrienden.

(AD/SBR)

Tom Debaere, uitbater van Einser Engine's motorstore langs de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare, gaat momenteel met een filmpje viraal op sociale media. In het filmpje vraagt hij de overheid of hij zijn hobby opnieuw mag uitvoeren."Ik heb me nooit echt bemoeid in de discussie de afgelopen maand", zegt Tom in zijn filmpje. "Maar nu de maatregelen terug versoepeld worden, mag er ook wel een versoepeling komen wat hobby's betreft. Zeker op het motorrijden. Heel veel mensen willen immers graag eens een niet-essentiële verplaatsing doen met hun motorfiets. Waarom kan dat niet? We hebben het al zo vaak gevraagd. Nooit krijgen we gehoor."Vandaar dat hij een oproep doet aan alle motorclubs en -verenigingen en aan iedereen die motominded is om deze vraag aan de overheid te stellen. "Ik ben niet pissed, ik ben niet dul, ik ben niet ontgoocheld, maar ik zou graag terug mijn ontspanning hebben. Ik ben trouwens niet alleen, er zijn duizenden motorrijders hier in België met dezelfde gedachtengang." Sinds Debaere het filmpje postte zaterdagmiddag, werd het al snel meer dan 2.000 keer gedeeld, een signaal dat er veel gelijkgestemden zijn. Zo kwam de oproep uiteindeljik ook bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) terecht. Hij liet bij VTM Nieuws weten dat motorrijden ook als een sport wordt beschouwd en dus weer toegelaten is vanaf 4 mei. "Motards kunnen de weg op, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze heel het land rondcruisen, op pad gaan met twee op een motorfiets of met een sidecar." Ongetwijfeld toch al een grote stap vooruit voor Tom Debaere en zijn vrienden. (AD/SBR)