Filip Ledoux was jarenlang beroepsambulancier in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis en ook vrijwilliger voor het Rode Kruis Tielt. Nu hij veranderd is van job en bij Infrabel aan de slag is gegaan, moest hij enkele cursussen volgen waardoor zijn activiteit binnen het Rode Kruis wat teruggeschroefd was. "Maar daar komt snel weer verandering in. Heel wat Rode Kruis-activiteiten zijn afgelast, maar ik zal me straks weer kandidaat stellen voor de Dienst 112, die in Tielt door vrijwilligers van ons wordt bemand."

Bij Infrabel zorgt Filip nu dat er hoogspanning zit op de leiding, in zijn vrije tijd is hij gefascineerd door alles wat met elektronica te maken heeft. "Ik heb ook al eens zitten kijken om zelf een beademingstoestel in elkaar te knutselen. Op het internet vind je heel wat voorbeelden, maar dat zijn natuurlijk niet die hi-tec-toestellen die men in de ziekenhuizen gebruikt en waar ook heel wat beveiligingen op zitten."

Filip gooide het dan maar over een andere boeg. "Ik maakte nu recent met mijn 3D-printer een mondmasker met een goede filter. Ik moest eerst het ontwerp maken natuurlijk, maar het duurt wel zes tot zeven uur voor één mondmasker uit de 3D-printer rolt. Ik heb er nu dus eentje, misschien maak er wel eentje voor het hele gezin."

Maar in Tielt is hij niet de enige die door dat virus gebeten is. Ook Luk Van Biesbrouck, net als Filip lid van het plaatselijke Rode Kruis heeft de smaak te pakken. Dat bewijst onderstaand filmpje.

Mondmasker p2 aan het printen

Geplaatst door Luk Van Biesbrouck op Maandag 23 maart 2020
Filip Ledoux was jarenlang beroepsambulancier in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis en ook vrijwilliger voor het Rode Kruis Tielt. Nu hij veranderd is van job en bij Infrabel aan de slag is gegaan, moest hij enkele cursussen volgen waardoor zijn activiteit binnen het Rode Kruis wat teruggeschroefd was. "Maar daar komt snel weer verandering in. Heel wat Rode Kruis-activiteiten zijn afgelast, maar ik zal me straks weer kandidaat stellen voor de Dienst 112, die in Tielt door vrijwilligers van ons wordt bemand."Bij Infrabel zorgt Filip nu dat er hoogspanning zit op de leiding, in zijn vrije tijd is hij gefascineerd door alles wat met elektronica te maken heeft. "Ik heb ook al eens zitten kijken om zelf een beademingstoestel in elkaar te knutselen. Op het internet vind je heel wat voorbeelden, maar dat zijn natuurlijk niet die hi-tec-toestellen die men in de ziekenhuizen gebruikt en waar ook heel wat beveiligingen op zitten."Filip gooide het dan maar over een andere boeg. "Ik maakte nu recent met mijn 3D-printer een mondmasker met een goede filter. Ik moest eerst het ontwerp maken natuurlijk, maar het duurt wel zes tot zeven uur voor één mondmasker uit de 3D-printer rolt. Ik heb er nu dus eentje, misschien maak er wel eentje voor het hele gezin."Maar in Tielt is hij niet de enige die door dat virus gebeten is. Ook Luk Van Biesbrouck, net als Filip lid van het plaatselijke Rode Kruis heeft de smaak te pakken. Dat bewijst onderstaand filmpje.