Filip en Severine blijven positief in coronazomer: “Samen van het leven genieten”

Filip Craeymeersch en Severine Wyckstandt genieten van een aperitiefje in hun eigen tuin. © WV
Redactie KW

Filip Craeymeersch (51) en Severine Wyckstandt (47) wonen met hun drie nog studerende dochters Floor, Frie en Sien in de Poekestraat in Ruiselede, op de hoek met de Ringlaan. Wie aanbelt, wordt vriendelijk onthaald en spoedig bediend van een lekker drankje. Filip is zelfstandig loodgieter. Severine begeleidt een atelier in Mivalti in Tielt.

Filip is sportief aangelegd. Hij is lid van wielertoeristenclub WTC Ruiselede. Tijdens de zomermaanden gaan ze wekelijks de baan op. Daarnaast is Filip bestuurslid van voetbalclub GL Ruiselede. Naast het onderhoud in de kantine, steek hij regelmatig een handje toe voor en achter de toog. Als lid van de vrijwillige brandweer stelt hij zich graag in dienst van de mensen in nood.

Actieve dochters

Severine staat graag aan het kookfornuis en test nieuwe recepten uit. Tijdens het weekend is ze vurige supporter van haar twee dochters: Frie en Sien, die beiden voetbal spelen bij voetbalclub DVK Egem. De meisjes zijn alle drie lid van de plaatselijk Chiro. Floor staat er in de leiding, Frie is leidster in spe en Sien geniet, samen met haar vriendinnetjes, met volle teugen van de activiteiten. Tijdens het jaarlijks verlof trekt het gezin er met de wagen op uit naar het buitenland: Frankrijk, Slovenië. Niet op hotel maar in de wijde natuur.

Als gevolg van de coronamaatregelen staan vele activiteiten nu op een laag pitje. In overleg met het gemeentebestuur blijven de deuren van de sportaccommodatie (voetbal) gesloten. De maandelijkse oefeningen op donderdag voor de brandweerlieden van het korps gaan niet meer door. Er wordt enkel geoefend in beperkte kring. “Gelukkig zijn er weinig interventies”, zegt Filip.

Jachtig leven opzij

Severine bekijkt alles vanuit een positief standpunt. “Met het gezin kunnen we nu eens echt samen van het leven genieten. We maken eens echt tijd vrij voor mekaar. Het jachtige leven wordt opzij geschoven; Samen doen we thuis dingen die er anders niet van komen. Zoals gezellig aperitieven, kleine schilderwerken uitvoeren, wandelen, een etentje met onze bubbel, en meer.”

“Tijdens het verlof houdt Filip het bij interventies in noodgevallen. De kinderen sporten in de mooie tuin en bij heel warm weer springen ze in het zwembad.”

“We hopen wel dat we er dit jaar nog samen eens tussenuit kunnen of een terrasje doen. En hopelijk geraken we deze zomer nog eens, zoals we voorzien hadden, in het Duitse Hochsauerland.”

“Op den duur mis je wel het contact met je vrienden”, zegt Severine. “Hopelijk valt alles vlug terug in zijn plooi, maar het ziet er helaas niet echt zo uit”, eindigt Severine.

De favorieten

“Onze favoriete reisbestemming voor een vakantie met het hele gezin, is het rustige Ardèche in Frankrijk. Daar gaan we steevast met de wagen naartoe.”

“Op reis houdt Filip wel van een streekbiertje en van een goed stukje vlees of vis op de barbecue. Ikzelf heb meer een voorkeur voor de Italiaanse keuken en een cocktail als aperitief”, zegt Severine.

“In Ruiselede zelf komen we voor een drankje graag samen met vrienden in ‘t Fonteintje of in de voetbalkantine.”

“Bij slecht weer tijdens het verlof gaan we ons wel vermaken met gezelschapsspelletjes, of een praatje slaan of een goed boek lezen.”