Filip Deroo (45) leidt voor het eerst de Jaarbeurs in goede banen

Filip Deroo is al sinds 22 oktober present in Expo Roeselare: “We merken heel wat positiviteit bij de standhouders, ze hebben er echt zin in.” (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf zondag 31 oktober kun je opnieuw richting Jaarbeurs Roeselare, de eerste grote beurs sinds het uitbreken van de coronacrisis. Meteen ook de vuurdoop voor Filip Deroo als het nieuwe gezicht van de beurs. Hij leidt de komende periode alles in goede banen. “We kunnen rekenen op enkele mooie nieuwe standen”, zegt Filip.

Filip Deroo (45) werkt sinds een kleine twee jaar als event manager voor Unizo Diensten, zij staan in voor de organisatie van de verschillende beurzen. “Het organiseren heeft altijd in mij gezeten”, begint Filip te vertellen. “Vroeger hielp ik met de organisatie van fuiven voor TMF en Vier met toch telkens 1.000 tot 3.000 feestende jongeren. Na een tussenperiode ben ik zo’n 20 jaar geleden met de buitenbeurs Tuin en Design gestart, eerst in het bos van Houthulst, later aan het kasteel van Esen. Zo’n tien jaar geleden ben ik dan overgeschakeld op Huis & Tuin in Expo Roeselare, door corona hebben we net onze tiende editie niet kunnen vieren.”

Weigerachtig

“Een tweetal jaar geleden kwam een telefoontje vanuit Unizo Diensten of ik hen niet wou versterken. Rita Bertrem, die zich tientallen jaren inzette voor de beurs, zou met pensioen gaan en er werd iemand gezocht om zich voltijds van de beurzen aan te trekken.”

“Aanvankelijk stond ik er weigerachtig tegenover. Huis & Tuin is mijn kindje, dat geef je niet graag op. Aan de andere kant kreeg ik de kans om ook andere beurzen te versterken. Als organisator kijk ik bovendien op naar de Jaar- en Bouwbeurs, twee beurzen die toch al heel wat bereikt hebben.”

Vuurdoop

“In totaal hebben we nu vier beurzen met elk een eigen publiek met de Jaarbeurs, Bouwbeurs, Vakantiebeurs en Huis & Tuin. Vier evenementen die elkaar ook versterken. Het leuke aan een beurs organiseren, is dat je van nul begint, op zoek moet naar de juiste standhouders en dan uiteindelijk een mooi aanbod kunt samenstellen. Ik sta er ook niet alleen voor en dat is wel plezant.”

De Jaarbeurs is dus de vuurdoop voor Filip. “Het is een echte uitdaging, zeker gezien het de eerste beurs in coronatijd is. Daarom dat we alles tot in de puntjes regelen. We willen bewijzen dat we ook in deze tijd op een veilige manier een beurs kunnen organiseren. We werken met het Covid Safe Ticket. Zonder kom je er niet in. Als er toch iets van regels zou veranderen, dan passen we dat meteen aan op onze website.”

Erg positieve vibe

“De standhouders zijn alvast erg enthousiast en blij dat ze opnieuw buiten kunnen komen, er hangt een erg positieve vibe. We hebben ook enkele opvallende nieuwe standhouders op vlak van interieur en zelfs een zwembadbouwer. Dat zorgt ongetwijfeld voor een meerwaarde. We organiseren nog meer nevenactiviteiten en kleden de Conferentiezaal helemaal aan. We willen de mensen genoeg redenen geven om meerdere keren naar de hallen af te zakken!”

Jaarbeurs van 31 oktober tot 11 november in Expo Roeselare: www.jaarbeursroeselare.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.