Filip Blomme, zaakvoerder van Miblo, Izegems eerste warenhuis, onverwacht overleden

Filip Blomme. (gf)
Redactie KW

Zondagnacht 22 maart is Filip Blomme (68) uit de Burgemeester Vandenbogaerdelaan totaal onverwacht thuis overleden. Filip was in Izegem bekend als uitbater van warenhuis Miblo, de zaak die hij van zijn ouders Michel Blomme en Noëlla Vanfleteren had overgenomen en die Filip samen met zijn echtgenote Marleen Bossu uitbaatte.

‘De Miblo’, die in 1962 de deuren opende, was eigenlijk het eerste warenhuis van Izegem. Met zijn zussen Annemie en Caroline stak Filip Blomme al van jongs af aan een handje toe en uiteindelijk werd hij zaakvoerder. In 2008 werd de zaak verkocht en ging Filip nog even elders aan de slag alvorens uiteindelijk van zijn pensioen te genieten.

Met Barbara en Lode (Marieke Declercq) heeft hij twee kinderen, met Ana Lena, Suzanne en Noah en Seppe, Annabel en Miel zes kleinkinderen. Filip volgde de voetbalcarrière van zoon Lode op de voet en ging nu nog altijd graag een kijkje nemen naar de studaxploeg van Mandel United. Verder genoot hij met zijn vrouw Marleen van hun vele fietstochten en uitstapjes. Als de kleinkinderen in zijn buurt waren, dan was Filip gelukkig.

Filip laat ook zijn zussen Annemie (Marc Windels) en Caroline (Carol Sintobin) na, net als zijn schoonbroers Gerard (Ria Vanwynsberghe) en Rik (Annick Windels) en schoonzus Caroline (Stefaan Daels). Omwille van de coronamaatregelen wordt in beperkte familiekring afscheid genomen van Filip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier