Filiep Desmet en Hilde Vandekerkhove stoppen als uitbaters van kantine SK Beveren-Leie

Na tien mooie jaren bij SK Beveren-Leie geven kantineuitbaters Filiep Desmet en Hilde Vandekerkhove er de brui aan. Aan het eind van dit seizoen geven ze de fakkel door.

Filiep Desmet en Hilde Vandekerkhove nog tot eind dit seizoen achter de toog van de kantine. © DB

Filiep Desmet en Hilde Vandekerkhove hebben zich ruim tien jaar met hart en ziel ingezet voor de club in tweede provinciale, maar besloten nu dus om er een punt achter te zetten. “We beleefden hier fantastische jaren, maar vonden dat het stilaan welletjes is geweest“, aldus Hilde, die werkzaam is als poetsvrouw. “Het werd jaar na jaar moeilijker om dit te combineren met ons privéleven. Er kruipt namelijk heel wat meer tijd in het uitbaten van zo’n cafetaria dan de meeste mensen zouden denken. Ons weekend staat volledig in het teken van het voetbal. Vanaf donderdagavond tot zondagavond zijn we druk in de weer. Er komen vaak nog extra zaken bij kijken zoals de boekhouding, het plaatsen van de bestellingen… We vonden dit een ideaal moment om er het bijltje bij neer te leggen. Hopelijk kan de club in tweede provinciale blijven, dat zou een mooie afsluiter zijn.”

Meer genieten

“Eenmaal de overname een feit is, zullen we het wat rustiger aan doen en wat meer genieten van onze tijd met familie en vrienden. In de vakantie konden we haast nooit op reis gaan vanwege de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en eventuele bekermatchen. Er wordt van ons verwacht dat we elke week opnieuw onze deuren openen en dat gaat natuurlijk niet vanzelf.”

Het werd alsmaar moeilijker om dit te combineren met ons privéleven

“We houden zeer mooie herinneringen over aan onze jaren op de club”, pikt Filiep in, die als schrijnwerker werkt. “Ik denk dan spontaan aan het jaar waarin we promoveerden naar tweede provinciale. De ambiance was onbeschrijfelijk. Dat zijn blijvende herinneringen. Natuurlijk moet je er de mindere momenten ook bij nemen. Als de ploeg degradeert of als de trainer ontslagen wordt, is de sfeer meestal een pak grimmiger.”

“Dit afscheid valt ons zwaar, maar we zien dit zeker niet als een definitief afscheid van de club. Ik blijf het reilen en zeilen van SK Beveren-Leie op de voet volgen als penningmeester van het jeugdbestuur. Het zal de eerste weken wellicht wat vreemd aanvoelen om niet elk weekend naar Beveren-Leie te rijden, maar dat zal wel wennen. In de weekends komt er nu veel tijd vrij om bijvoorbeeld een ritje te maken met de motor of eens te gaan vissen. Hobby’s waar vroeger gewoon geen tijd voor was.”

Vervangers

Filiep maakte al kennis met hun vervangers. “Het zien er jonge, dynamische mensen uit die heel enthousiast waren om deel uit te maken van de club. Precies het profiel waarnaar we op zoek waren. Hun achtergrond in de horeca zal hen ongetwijfeld helpen om de overgang soepel te laten verlopen”, besluit Filiep.

(MDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.