Filatelisten Vriendenkring viert 60ste verjaardag

Op foto herkennen we erevoorzitter Werner Robijn, Ilse Rector van BPost, bestuurslid Peter Dekeyser en voorzitter Gregory Vanhove van Filatelisten Vriendenkring Brielen, bestuurslid Martial Metsu en voorzitter Walter Vandenbriele van de Koninklijke Postzegelclub Yper. (foto EG)
Redactie KW

De Filatelisten Vriendenkring Brielen nodigt iedereen uit naar aanleiding van hun 60-jarig bestaan op zondag 20 oktober tussen 14 en 18 uur.

“Jeugd Filatelisten Vriendenkring Brielen werd opgericht in 1959 en veranderde in 2009 van naam en werd Filatelisten Vriendenkring Brielen”, zegt erevoorzitter Werner Robijn. “Postzegels verzamelen verruimt de geest. Bovendien is aansluiten bij een club voordelig. Je kan een beroep doen op een bibliotheek met catalogussen van vele landen en beschikt over heel wat materiaal dat gratis wordt aangeboden. Ook bent u automatisch lid van de Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen en ontvangt u gratis het officieel bondsblad van de K.L.B.P. Ook bij de aankoop van filatelistisch materiaal is er een ruimte korting voorzien.”

“Graag nodigen we u uit op zondag 20 oktober tussen 14 en 18 uur in ons lokaal CC Den Briel om gezellig samen te zijn en te genieten van de versgebakken appelbeignets en pannenkoeken met koffie of frisdrank. Kaarten in voorverkoop kosten 3 euro en 3,5 euro de dag zelf.” Interesse voor filatelie? Contacteer de bestuursleden Gregory Vanhove, 0485 94 26 19; Werner Robijn 0476 65 61 60 of Peter Dekeyser 0497 12 65 75.

Zowel beginnende als gevorderde filatelisten vinden in de club de nodige uitleg en hulp om hun hobby op een aangename manier te beoefenen. De meest recente actie van de Filatelisten Vriendenkring Brielen was de voorverkoop van postzegels in OC Den Briel die een echte toeloop kende. Het tijdelijke postkantoor was een samengaan van de Filatelisten Vriendenkring Brielen en de Koninklijke Postzegelclub Yper onder de naam Yprifil.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier