Fikse ruzie en een verdwenen kassa op benefiet voor de Tytgat Kids in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Een fikse ruzie tussen het gezin Tytgat en organisator David Galle én een verdwenen kassa van de verkoop van ‘zuipkaarten’. Dat is het povere resultaat van een benefietweekend voor de ‘Tytgat Kids’ in zaal Valentino in Izegem.

“Ik begrijp het niet”, zegt organisator David Galle. “Zoveel Vlaamse artiesten hadden ons initiatief gesteund en wilden ervoor zorgen dat men na aftrek van de organisatiekosten nog een mooie som aan het gezin van Gino Tytgat zou kunnen overhandigen, waarmee de drie kinderen met een beperking ongetwijfeld zouden een beetje zouden geholpen zijn. Maar het pakte heel anders uit. Zaterdag al kwamen de Tytgats pas om 15.45 uur naar de benefiet die al om 11 uur van start ging. De ganse namiddag dronken en aten ze met meer dan 30 familieleden en vrienden zonder ook maar iets te betalen. De zaakvoerder van de frituur die op de parking stond had de zaterdag zoveel pakjes friet gratis moeten geven, dat hij dat de zondag niet meer wilde doen.

Zondagavond ontstond er dan een fikse ruzie tussen het gezin Tytgat, de friturist en andere aanwezigen op de benefiet. Er werd zelfs gevochten. Ik kon niet anders dan de politie bellen.”

De ganse namiddag dronken en aten ze met meer dan 30 familieleden en vrienden zonder ook maar iets te betalen

Toen het gezin Tytgat vertrokken was, stelde David Gallevast dat één van de twee kassa’s (die met de ontvangsten van de ‘zuipkaarten’) verdwenen was. “We hebben sterke vermoedens dat het gezin Tytgat die meegenomen heeft naar huis. Hoeveel er in stak, weet ik niet exact, maar het zou toch om en bij de 3.000 euro kunnen zijn.”

Zangeres Trisha bevestigde dat er zondagavond een fikse ruzie en vechtpartij was waarin de Tytgats het voortouw namen. “Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, zei ze.

Gino Tytgat ontkent met klem dat hij of iemand van zijn gezin met de kassa zou gaan lopen zijn. “David Galle liet die avond de kassa’s een tijdlang onbewaakt en dan moet je niet verwonderd zijn dat iemand die steelt. Het is wel gemakkelijk om ons dan te beschuldigen van die diefstal.”

“Wat zei de politie? Dat we (beide partijen) maar met elkaar moeten praten!”

De hele affaire kan David Galle toch een aardige euro kosten. “Op de spaarrekening stond er 1.500 euro”, zegt hij. “De traiteur voor die twee avonden kost al 2.000 euro. En dan moeten we nog de zaal en de dranken betalen. We zullen die rekening naar de Tytgats doorschuiven!”

(IB – Foto Frank)

Advocaat gezin Tytgat reageert:

“Wij dienen zelf een klacht in”

De familie Tytgat vindt dat ‘David Galle uit Ingelmunster en zijn consoorten’ hen in de pers zwart gemaakt hebben om hun eigen gedrag toe te dekken. “Wat ze in diverse kranten verklaren zijn leugens”, schrijven ze. Volgens hen sluisde David Galle tegen alle afspraken in geld van de benefietrekening naar zijn eigen rekening. “En dat kunnen we bewijzen.”

Gino Tytgat en zijn vrouw zeggen in het recht van antwoord dat die twee dagen bol stonden van incidenten en dat het onjuist is dat zijn gezin om het kwartier frieten en vlees ging halen.

Niets meegenomen

“Er was geen eten voorzien voor ons. Wij gingen zaterdag ook niet om het kwartier om frituureten en pas na aandringen en tussenkomst van Galle kregen alleen onze kinderen frietjes. En we kunnen iedereen verzekeren dat wij geen euro meegenomen hebben op zondagavond.”

David Galle en consoorten waren er volgens de Tytgats alleen maar op uit om te profiteren van de meest kwetsbaren die ze zogezegd willen helpen, maar nog geen frikandel gunnen op hun eigen benefiet.

Gino en Nathalie dienen via advocaat Dimitri Vantomme strafklacht in tegen David Galle en ook een klacht wegen laster en eerroof. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier