Fikse boete en rijverbod voor Willy Naessens na ongeval

© BELGA
Redactie KW

Voormalig voorzitter van voetbalclub SV Zulte Waregem Willy Naessens (68) uit Zulte is dinsdag door de politierechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een boete van 1.620 euro en een rijverbod van vijftien dagen.

Op 1 maart vorig jaar botste hij in Waregem na een uitje met zijn wagen tegen een geparkeerd voertuig en een muurtje. Hij bleek ook te veel gedronken te hebben. Na het ongeval kwam zijn echtgenote ter plaatse, voerde de zaakvoerder van Dakwerken Naessens uit Zulte naar huis en keerde terug om de nodige papieren in te vullen. Dat bleek voor de politie, die ondertussen ter plaatse was, niet voldoende. Daarop keerde zijn echtgenote naar Zulte terug om Willy Naessens zelf opnieuw naar de plaats van het ongeval te brengen.

De rechter oordeelde dat er van vluchtmisdrijf, waarvoor hij ook was gedagvaard, geen sprake was. Hij sprak hem daarvoor vrij, maar veroordeelde hem wel omdat hij niet ter plaatse bleef, voor het ongeval en de alcoholintoxicatie. Voor Naessens is het al de vierde veroordeling voor autorijden onder invloed van alcohol. Meteen na het ongeval moest hij zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier