Fijnkost speelt voor het eerst op Izegem Klinkt

Redactie KW

De Izegemse kroegentocht is aan de 30ste editie toe en viert dat meteen met een gloednieuw logo en een nieuwe naam. Izegem Klinkt verwelkomt op vrijdag 10 mei vanaf 19 uur iedereen die zin heeft in een gezellige avond. De organisatie zorgt voor het nodige streepje muziek in de 14 Izegemse cafés, gratis toegang én een gratis Filou voor iedereen.

Al 30 jaar lang is er in mei een Izegemse kroegentocht. Dat is ook dit jaar niet anders met Izegem Klinkt. Het recept blijft hetzelfde met muziek, sfeer en drankjes, maar met Izegem Klinkt werd gekozen voor een nieuwe, eigentijdse naam. Op deze jubileumeditie is iedereen helemaal gratis welkom én worden alle aanwezigen getrakteerd op een gratis Filoubiertje en dat tussen 19 en 21 uur aan het Pekkersbeeldje. Daarnaast komt de Crooktown Jazz Band op de Grote Markt een optreden geven.

In de 14 deelnemende cafés komt ook telkens een groepje optreden. In ‘t 25ste Uur wordt dat Fijnkost, het groepje van Ingelmunsternaren Francis Gielen (52) en Jan Tyberghien (53). De twee heren brengen naar eigen zeggen fijne muziek voor fijne mensen en dat liefst nog op fijne locaties. “Wij zijn nu een dik jaar bezig met Fijnkost en wij amuseren ons vooral. We willen leuke muziek maken en de mensen een plezante tijd bezorgen. Optreden is voor ons vooral veel plezier maken.”

Jazzy covers

Fijnkost staat binnenkort voor het eerst op Izegem Klinkt. “We waren een tijdje geleden te gast bij organisator Bjorn Olivier. We gaven bij hem een huiskamerconcert. Hij had het organiserend comité van de Izegemse kroegentocht bij hem thuis uitgenodigd voor een traktaat en wij zorgden voor het streepje muziek. Na afloop was iedereen lovend en wisten we dat we op de volgende editie van die kroegentocht welkom waren”, lacht Francis.

“Natuurlijk waren we daar heel tevreden mee. We willen van alles proeven en dingen uitproberen dus is het voor ons heel leuk om de kans te krijgen om op Izegem Klinkt te spelen. We zien wel wat het geeft, maar we zijn ervan overtuigd dat het heel erg mee zal vallen.”

Fijnkost brengt een allegaartje aan nummers, maar ze geven er een eigen, typische twist aan. “Wij steken bekende nummers in een ander jasje. Dat gaat van Bram Vermeulen over Foo Fighters naar Soulwax. Erg verschillende dingen dus. We proberen nogal vaak een jazzy jasje uit en maken ons zo het nummer eigen. Repeteren doen we steevast met een goede fles rode wijn bij ons, dat zorgt voor inspiratie en het is nog aangenaam ook”, knipoogt Francis. “Een nummer kan op het ene optreden 3 minuten duren en een andere keer dan 8 minuten bijvoorbeeld. Het hangt af van de sfeer, de locatie en de fun die wij hebben.” “We hopen in ‘t 25ste Uur heel wat ambiance te brengen. We zien het in elk geval erg zitten!

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier