Fijn op het Polenplein ten voordele van De Warmste Week in Ardooie

Hilde Claeys, Bart Ver Eecke, Stef Decoene, Lien Delecluyse, Koos Delecluyse, Haike Kindt, Jorik en Julie Braekevelt en Patrick Sintobin zetten hun schouders onder Fijn op het Polenplein. © (Foto EH)
Redactie KW

Het Polenplein wordt op zondag 18 december een bruisend plein. Van 14 tot 21 uur wordt immers ‘Fijn op het Polenplein’ georganiseerd ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel. De opbrengst gaat naar Bednet.

In de voormiddag zullen marktbezoekers op zondag 18 december al kunnen proeven van een hartverwarmende soep. In de namiddag zullen verschillende organisaties en vrijwilligers voor eet- en drankstandjes zorgen of een activiteit organiseren. De opbrengst van deze namiddag gaat naar Bednet.

Hilde Claeys: “Wij kozen dit dit jaar voor Bednet omdat er een link is met twee Ardooise en Koolskampse scholen.”

Bart Ver Eecke: “Enkele verenigingen uit de gemeente zegden reeds toe om mee te werken. De jeugdraad, de mensen van het Sint-Maartensgebeuren, de Schuttersgilde, de Hagaars, de hondenclub en het Peloezecomité zegden al toe. De deelnemers kunnen een standje opzetten en iets te koop aanbieden of een activiteit organiseren. Na aftrek van de kosten schenken zij dan de opbrengst aan het goede doel.”

“We doen ook een inzameling van tweedehandskledij, voeding en speelgoed. De kledij die wordt ingezameld gaat naar een project voor daklozen. Speelgoed gaat naar kansarme gezinnen via een project in Izegem en etenswaren komen terecht in het Koolskampse Sint-Maartenshuis”, vertelt Bart nog.

randanimatie

De organisatoren zorgen voor de nodige animatie en daarbij wordt zeker aan de kinderen gedacht. Oenger en Dust zorgt op het Polenplein voor de sfeer en DJ Hurricane haalt nog eens zijn platenkoffer boven om verzoekjes te draaien. Voor de kinderen is er een tombola met tweedehandse artikelen en ondertussen leggen de volwassenen een kaarsentapijt aan met kaarsen die te koop zijn aan één euro per stuk. Er is voorts een inbreng van de scholen en een aantal jongeren stellen Natuurpunt voor.

Fijn op het Polenplein loopt van 14 uur tot 21 uur op zondag 18 december. Informatie bij Hilde Claeys, 0476 64 48 47 of Bart Ver Eecke 0485 63 02 54. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier