Vanaf 8.30 uur arriveerden ruim honderd wielrenners uit wielerploegen uit Groot-Damme aan de Cultuurfabriek, waar priester Pradip de fietsen wijdde vooraleer de renners in konvooi de baan oprolden voor een rondrit in groot-Damme. Onder politiebegeleiding startten ze - tegen alle verwachtingen in onder relatief goede weersomstandigheden - aan het parcours van 51,6 kilometer.

"Daarna werden de renners opnieuw verwelkomd in de Cultuurfabriek, waar in de foyer het Koerscafé werd opgetrokken", zegt Saskia De Witte van de Damse sportdienst. "Daar verzamelen de Damse renners opnieuw, ditmaal voor een hapje, een drankje en een praatje." Ondertussen kunnen ze ook de tentoonstelling in het kader van de Damse Wielerweek bekijken. "Er schreven zich op voorhand zo'n negentig wielrenners in, maar door het onverwachte mooie weer, daagden er nog wat meer op."

De organisatie wordt ieder jaar door een andere wielerclub verzorgd. "Dit jaar neemt de sportdienst de organisatie op zich, omdat het een mooie aftrap is voor de Damse Wielerweek, die loopt van 17 tot 23 maart. Er vinden deze week nog evenementen plaats die de koersambiance uitstralen en promoten."

De Cultuurfabriek fungeert daarbij als centrum en expositieruimte. Daarbij wordt gebruik gemaakt van exposities van het museum Koers in Roeselare, aangevuld met informatie van de Damse clubs. Ook de renners van WTC Olympia, een van de grootste Damse wielerclubs, waren vertegenwoordigd op de Fietswijding. "Wij nemen nog maar sinds een paar jaar deel aan deze Fietswijding, maar het is een heel mooie gelegenheid om collega-renners uit Damme nog eens tegen te komen", zegt penningmeester van WTC Olympia Geert De Lille.

(EVK)

Vanaf 8.30 uur arriveerden ruim honderd wielrenners uit wielerploegen uit Groot-Damme aan de Cultuurfabriek, waar priester Pradip de fietsen wijdde vooraleer de renners in konvooi de baan oprolden voor een rondrit in groot-Damme. Onder politiebegeleiding startten ze - tegen alle verwachtingen in onder relatief goede weersomstandigheden - aan het parcours van 51,6 kilometer."Daarna werden de renners opnieuw verwelkomd in de Cultuurfabriek, waar in de foyer het Koerscafé werd opgetrokken", zegt Saskia De Witte van de Damse sportdienst. "Daar verzamelen de Damse renners opnieuw, ditmaal voor een hapje, een drankje en een praatje." Ondertussen kunnen ze ook de tentoonstelling in het kader van de Damse Wielerweek bekijken. "Er schreven zich op voorhand zo'n negentig wielrenners in, maar door het onverwachte mooie weer, daagden er nog wat meer op." De organisatie wordt ieder jaar door een andere wielerclub verzorgd. "Dit jaar neemt de sportdienst de organisatie op zich, omdat het een mooie aftrap is voor de Damse Wielerweek, die loopt van 17 tot 23 maart. Er vinden deze week nog evenementen plaats die de koersambiance uitstralen en promoten." De Cultuurfabriek fungeert daarbij als centrum en expositieruimte. Daarbij wordt gebruik gemaakt van exposities van het museum Koers in Roeselare, aangevuld met informatie van de Damse clubs. Ook de renners van WTC Olympia, een van de grootste Damse wielerclubs, waren vertegenwoordigd op de Fietswijding. "Wij nemen nog maar sinds een paar jaar deel aan deze Fietswijding, maar het is een heel mooie gelegenheid om collega-renners uit Damme nog eens tegen te komen", zegt penningmeester van WTC Olympia Geert De Lille. (EVK)