Fietsvrienden schenken 2200 euro aan OK vzw op Dag tegen Kanker

© (Foto LV)
Redactie KW

Op donderdag 21 oktober gaat de Dag tegen Kanker door. De fietsvrienden van ‘Friends4YouDG’ schenken tijdens deze actie een cheque ter waarde van 2200 euro aan OK vzw – Ontmoeting en Ontspanning Kanker. Daarmee ondersteunen ze de verschillende activiteiten van de vereniging.

Op de derde donderdag van oktober organiseert Kom Op Tegen Kanker elk jaar de Dag tegen Kanker. Met deze actie steken ze iedereen die te maken krijgt met de ziekte een hart onder de riem. De fietsvrienden van ‘Friends4YouDG’ uit Waregem en Anzegem dragen tijdens de speciale actie hun steentje bij. Met een cheque ter waarde van 2200 euro ondersteunen ze OK vzw – Ontmoeting en Ontspanning Kanker. Dat is een vzw die activiteiten organiseert voor kankerpatiënten, zowel in behandeling als in remissie, in de regio Roeselare, Izegem en Waregem.

Samen sporten en ontspannen

OK vzw – Ontmoeting en Ontspanning Kanker ontstond enkele jaren geleden in Roeselare. De vzw brengt mensen samen om te sporten en te ontspannen. “We houden wekelijks yogasessies, fitness en aquagym op de verschillende locaties”, vertellen medewerkers Viviane L. en Christa Bourgois. “Daarnaast organiseren we tijdens vakantieperiodes wandelingen, optredens en gezinsnamiddagen. We bieden de leden ook workshops aan over bloemschikken, voetverzorging of het creatief zijn met chocolade.” De vzw werkt via giften en zet af en toe acties op om de activiteiten te ondersteunen. “We worden ook door enkele bedrijven gesponsord die de vzw een warm hart toedragen”, vertelt Bourgois.

‘Friends4YouDG’ neemt al meer dan 10 jaar deel aan de 1000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker. Dat is een meerdaags fietsevenement tijdens het hemelvaartweekend. “We organiseren jaarlijks meerdere activiteiten om het inschrijvingsgeld in te zamelen, zoals de verkoop van bierpakketten en een lentebarbecue”, vertelt Luc Verbauwhede. “We hadden na onze deelname aan de 1000 kilometer enkele middelen over waardoor we besloten om ook een lokaal initiatief te steunen.” De coronacrisis stelde de gift even uit. Nu de activiteiten van vzw OK opnieuw gestart zijn, werd de cheque officieel overhandigd in het zwembad van Waregem, waar enkele leden aanwezig waren voor een sessie aquagym. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.