Fietstocht “Trappen tegen Grenzen” steunt mensen die psychisch kwetsbaar zijn

© SL
Redactie KW

Anneke Krols (37) uit Lier maakt een 14-daagse fietstocht rond België, zowat 2000 kilometer lang. Met dit initiatief ‘Trappen tegen Grenzen’ wil ze mensen steunen die psychisch kwetsbaar zijn. In Menen stopte ze voor een bezoek aan het psychiatrisch centrum (PCM) en ‘Eigen Woonst’, beschut wonen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Op 6 september begon Anneke Krols aan haar 14-daagse fietstocht langs de Belgische grens, een trip van bijna 2.000 km. Met haar project ‘Trappen tegen Grenzen’ wil Anneke geld inzamelen voor het goed doel. Sinds twaalf jaar werkt ze binnen de welzijnszorg en geestelijke gezondheidszorg.

“Ik heb zelf ook een psychische kwetsbaarheid”, verklaart ze. “Met deze fietstocht wil ik enerzijds stigmatisering van deze mensen tegengaan en anderzijds middelen inzamelen voor de vzw Uilenspiegel. Die vzw organiseert onder meer lotgenotengroepen voor mensen met een psychologische gevoeligheid. De bedoeling is ook om lotgenoten meer aan het fietsen en wandelen te krijgen. Fietsen was en is voor mij een belangrijk herstelmiddel is geweest. Mijn langste fietstocht tot nu toe was 300 kilometer.”

“Fietsen is voor mij een belangrijk herstelmiddel geweest”

Vorige nacht sliep ze in Westouter, vanavond trekt ze door naar Doornik. Zo zal ze in vier dagen reeds 500 kilometer afgelegd hebben. Met dus een halte in Menen. “Ik kwam terecht in Menen door mijn eerdere contacten met Lisa, de netwerkcoördinator en met Geert, de familie ervaringsdeskundige van het PCM. Ik kijk ook uit naar het bezoek aan beschut wonen ‘Eigen Woonst’. Dat alles past perfect in het dag thema van mijn fietstocht ‘familie en supporters… er zijn voor elkaar’.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten