Fietssneukeltoer in Ruiselede van verjongd feestcomité dat nieuwe voorzitter heeft

Achteraan de heren met v.l.n.r. Koen De Fauw, Roland Van De Steene, Frans Debouck en Steven De Keyser. Vooraan de dames met v.l.n.r. Yana Dedecker, Teuntje Dewinter, Stéphanie Van Dorpe en Annelore Van Speybroeck. Jolène Van de Velde ontbreekt. © RV
Redactie KW

Op vrijdag 14 juni organiseert het feestcomité tijdens de kleine kermis een fietssneukeltoer. Bij het feestcomité, dat enkele nieuwe leden telt, wordt voorzitter Frans Debouck opgevolgd door Koen De Fauw.

Het negenkoppig feestcomité organiseert om de drie jaar de Molenfeesten. In de tussenjaren stond de afgelopen vijf jaar een stratenquiz en een fietstocht op het programma. Ook dit jaar wordt opnieuw een fietssneukeltoer georganiseerd, dit op vrijdag 14 juni met start tussen 17.30 uur en 19 uur op de Markt. De afstand bedraagt 30 km en er zijn vier haltes voorzien voor een hapje en een drankje. Deelnemen kost 10 euro, 5 euro voor de kinderen. Inschrijven kan in het gemeentehuis of in krantenzaak ‘t Mag Gezien tot donderdagmiddag 13 juni.

Tijdens de driedaagse kleine kermis zorgt het feestcomité voor een pop-up drankstand op de Markt: op 14 juni tijdens de sneukeltoer, op zaterdag 15 juni tijdens de reeksen van de Molendorploop en ook op zondag 16 juni tijdens de koers voor juniores.

Nieuwe leden

Twee jaar geleden deed het feestcomité via de gemeentelijke infobrochure een oproep voor nieuwe leden. Na de stratenquiz van oktober 2017 besloten de schoonzussen Stephanie Van Dorpe (33) en Teuntje Dewinter (30) uit de Groenestraat om lid te worden van het feestcomité. “Het programma boeide ons en het amusement en de contacten met de nieuwe buren gaven ons inspiratie en motivatie om zelf in het bestuur te zetelen. Dat leek ons een goeie manier om ons te integreren. We houden ook van de sfeer in ons dorp”, aldus de enthousiaste dames, die afkomstig zijn van Machelen en Zeveren. Inmiddels maakten ze in 2018 hun eerste Molenfeesten mee.

Ook bij het rommelmarktcomité zet Frans Debouck een stapje opzij

Ook Yana Dedecker (19), die met haar ouders en zus Zara op de site Knokmolen woont, reageerde op de oproep van het feestcomité. “De passage bij ons thuis van de 600 fietsers tijdens de Molenfeesten vond ik zo indrukwekkend. De goeie sfeer bij het dynamisch comité deed mij meteen besluiten om bestuurslid te worden”, weet Yana te vertellen.

Pioniers

Via het echtpaar Noël Slos-Simonne De Caluwé, bestuursleden van de wandelclub, en na een gesprek met Frans Debouck kwam ook Annelore Van Speybroeck (38) uit de Groeneweg de bestuursploeg vervoegen. “Ik wist dat de buren Noël en Simonne een meer dan verdienstelijk parcours hadden afgelegd in het bestuur van de wandelclub. Ze lieten me kennis maken met Frans Debouck, een van de pioniers en voortrekkers van de Molenfeesten. Na een openhartig gesprek was ik meteen overtuigd. Ik wil me hiervoor heel graag engageren, al was het maar om de sociale integratie te bevorderen“, zegt Annelore, die bijna tweewekelijks present tekent op de badmintonavond op dinsdag.

Het feestcomité bestaat verder uit Koen De Fauw, Steven De Keyser, Frans Debouck, Roland Van de Steene en Jolène Van de Velde. Frans Debouck (71), die al 33 jaar actief is bij het feestcomité, geeft de voorzittersfakkel door aan Koen De Fauw. Ook bij het rommelmarktcomité zet hij volgend jaar een stapje opzij.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier