Fietsrally brengt rolstoelfiets voor Jochen dichterbij

De opbrengst van de fietsrally van WTC Construktglas gaat integraal naar Jochen Devos, een tiener met een zware beperking. Hij krijgt 1.000 euro die moet dienen voor de aankoop van een aangepaste rolstoelfiets.

Kurt Devos, Griet Decock, Jurgen Meyfroot, Rosane Verhelst en Peter D’Haese met vooraan Jochen bij het schenken van de cheque. Het geld dient voor de aankoop van een specifieke, dure rolstoelfiets. © LOO

Jochen Devos (17) is de zoon van Kurt en Griet Decock. Hij heeft een zware beperking en gaat naar MPI De Hoge Kouter in Kortrijk. Zijn ouders dromen al jaren van een rolstoelfiets. “Die is wel zeer duur, zo’n 7.500 euro. Ik wacht bovendien al even op nieuws uit Brussel om een tegemoetkoming te krijgen”, vertelt Griet.

“Vroeger hadden we een fiets met een bak achteraan waarin we de rolstoel konden zetten, maar Jochen is ondertussen te groot geworden. We kunnen jammer genoeg geen uitstapjes met de fiets meer maken”, pikt Kurt in. De familie organiseerde zelf heel wat acties om geld bijeen te krijgen. “Paaseitjes verkopen, wafels gebakken, cuberdons en snoepzakjes van Hummmi Bear van Jurgen Hendrykx verkocht. Ik deed het allemaal“, gaat Griet verder. “Maar ik heb dat moeten afbouwen want dat vreet energie. Ik ben ook geen vzw of grote organisatie die subsidies krijgen of gesteund worden met een heuse benefiet.”

Gelukkig krijgt het gezin heel wat steun van mensen uit hun omgeving. Ook WTC Construktglas deed met een fietsrally ten voordele van Jochen zijn duit in het zakje. Meer dan 180 wielertoeristen verschenen aan de start van hun tocht. ’s Avonds was er een grote tombola waar Jochen zelf de eerste prijs mocht uitloten: een grote televisie. De opbrengst van de rally en de tombola samen bedroeg exact 1.000 euro.

“Onze mannen en de vele vrijwilligers hebben dat goed gedaan. We zijn erg tevreden“, zegt Peter D’Haene van WTC Construktglas. Hij mocht samen met de lokaalhouders Rosane Verhelst en Jurgen Meyfroot de cheque overhandigen. “We zijn aangenaam verrast en aangedaan. Dit is al een groot deel van het benodigde budget. We danken al die lieve mensen van harte. Nu is het wachten op nieuws uit Brussel, al kan dat nog enkele maanden duren“, zeggen Griet en Kurt. (Peter Van Herzeele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.