Fietspad wordt voorlopig een wandelpad tussen Loker en Dranouter

Bart Vanacker bij de pas ingezaaide strook. © EF
Redactie KW

Binnen afzienbare tijd komt er een fietspad tussen Loker en Dranouter. “Dergelijke plannen duren vaak erg lang en we besloten dan ook om zelf het heft in handen te nemen”, vertelt raadslid Bart Vanacker (Gemeentebelangen). “We zaaien in afwachting van het fietspad de voorziene strook al in met gras en bekomen zo een mooi wandelpad.”

In de Dikkebusstraat werd tussen de Galooiestraat en de Lampernissestraat een strook grond aangekocht door de gemeente langs de gewestweg. Op deze strook zal Agentschap Wegen en Verkeer een dubbelzijdig fietspad realiseren. “Zo zal je in de toekomst een veilige fietsverbinding hebben tussen Dranouter en Loker. We namen als bestuur nu al het voortouw door zelf de onderhandelingen te voeren om de gronden aan te kopen. Door de positieve houding van de families Covemaecker en Dehem konden we erg snel een overeenkomst sluiten om met de gemeente de grond aan te kopen. Doordat we de grond zelf al aankochten, konden we Agentschap Wegen en Verkeer overtuigen om de fietsverbinding zo snel mogelijk te realiseren.”

In afwachting van het project komt er nu eerst een wandelpad in gras tussen beide dorpen. “Het wordt tegen de zomer al een verkeersveilige wandelverbinding tussen Dranouter en Loker. Via de Galooiestraat, dit nieuw pad en dan de Victoriastraat kan je veilig tussen de twee dorpen wandelen of een wandeltocht langs het Eeuwenhout maken. Beide dorpen zullen hier snel de voordelen van ondervinden.”

Het natuurdomein het Eeuwenhout situeert zich op de westelijke flank van de Douvevallei. De holle wegen, knotbomenrijen, houtkanten en hagen ademen een sfeer van lang vervlogen tijden uit. “We hadden het wandelpad graag ingewandeld met een plaatselijk wijntje, maar door de coronacrisis is dat jammer genoeg niet mogelijk. Dat belet echter niet dat het pad tegen de zomer perfect bruikbaar zal zijn voor alle inwoners en toeristen”, besluit Bart Vanacker, die vanaf januari 2021 de nieuwe schepen van toerisme wordt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.