Fietspad tussen Dudzele en Damme wordt heraangelegd

Gemeenteraadslid Benedikte Bruggeman bij het bewuste fietspad. © PDV
Redactie KW

Op vraag van Brugs gemeenteraadslid Benedikte Bruggeman (Open VLD Plus) beslist het stadsbestuur om het fietspad langs de Damse Steenweg in Dudzele, dat in slechte staat is, te vernieuwen.

Het fietspad langs de Damse Steenweg, een veel gebruikte verbindingsweg tussen Dudzele en Oostkerke-Damme, wordt tegen de zomer grondig vernieuwd. Dat liet gemeenteraadslid Benedikte Bruggeman (Open VLD Plus) ons weten. “Ik woon zelf in Dudzele en gebruik deze weg dan ook regelmatig. En ik bemerkte zo dat dit fietspad in bijzonder slechte staat is. Het is erg oneffen. De verschillende platen komen los en zo ontstaan er gevaarlijke en hinderlijke niveauverschillen”, zegt raadslid Bruggeman.

“Leuker én veiliger fietsen”

“Daarom heb ik aan schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) gevraagd of dit fietspad kon heraangelegd worden. En deze week ontving ik een zeer positief antwoord. Het stadsbestuur heeft opdracht gegeven aan een mobiliteitsaannemer om het fietspad te vernieuwen. Er komt een slemlaag en de fietspadmarkeringen worden heraangelegd. Verder zal de rand van de rijweg ook gemarkeerd worden waardoor de nieuwe breedte van de rijweg op 5,30 meter komt. De werken starten in april. Deze zomer wordt het dus leuker, én veiliger fietsen tussen Dudzele en Damme!”

Eerder werd al beslist om de veiligheid ter hoogte van de basisschool De Bijenkorf te verhogen en dit door het aanbrengen van thermoplastische markeringen met ‘zone 30’. Nog in Dudzele komen er binnenkort langs de Westkapelse Steenweg twee nieuwe bomen en nieuwe beplanting in het plantvak ter hoogte van de kerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier