Fietsmarathon op Moederdag in Moorslede

We zien Jan Himpe, Gaylord Anthierens, Stefaan Degryse, Martin Boens, Alexander Claeys, Francky Bettens, Henriette Vanrijckeghem, Ward Vergote, Alain Winne, Hilde Dejonghe en Eric Verhelle. (Foto JS)
Redactie KW

De jaarlijkse fietsmarathon heeft dit jaar in het weekend van Moederdag plaats. De organisatoren hopen veel mama’s op de fiets te krijgen en trakteren de deelnemende moeders dan ook op een bloemetje.

De fietsmarathon lokt ieder jaar honderden fietsers naar het centrum. Even leek het er op dat het evenement, dat straks aan haar 28ste editie toe is, dit jaar niet zou doorgaan. “We vonden aanvankelijk geen enkele geschikte datum. De verenigingen, die ieder jaar meehelpen, drongen er echt op aan om dit leuk evenement te organiseren. Daarom besliste we om de fietsmarathon in te plannen in het weekend van 12 en 13 mei”, legt burgemeester Ward Vergote (Visie) uit. In dat weekend is het Moederdag. “Veel mensen houden die dag in ere. Daarom gingen we met de sportraad op zoek naar een oplossing om de mama’s tijdens de fietsmarathon in de bloemetjes te zetten.” Dat gebeurt straks letterlijk. Iedere mama die komt fietsen krijgt een bloemetje. “Die bloemen kopen we aan in de bloemenwinkels, die door de fietsmarathon minder goed bereikbaar zijn. Ook zij pikken dus hun graantje mee.”

Heel wat te doen

Bloemist Stefaan Vander Stichele vindt het jammer dat de fietsmarathon op Moederdag valt. “Onze zaak valt net buiten het parcours, maar zal toch afgesloten worden.” Anderzijds is hij wel tevreden dat de fietsmarathon er komt. “Ik ben een grote supporter van de fietsmarathon. Ook het feit dat de organisatoren een dergelijke bloemenactie houden voor de mama’s is positief.”

De jaarlijkse fietsmarathon wordt ook dit jaar volop gekleurd door de verenigingen. Zo organiseren biljartclub THOK en voetbalclub SV Moorslede een eetfestijn langs het parcours, is er een ontbijt van de vrije basisschool De Bunderboog en treden de plaatselijke harmonie en turnclub op. Voor wie nog niet genoeg heeft van het rondjes rijden in het centrum, is er nog een wielertoeristenrit op zondagmorgen die start vanop de markt. Ook de politie is ter plaatse om fietsen te graveren en info te geven omtrent diefstal-en inbraakpreventie. Voor de allerkleinsten wordt er dit jaar een ingekort parcours uitgetekend. De prijsuitreiking heeft plaats op zondag om 19.15 uur.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier