Fietsersbond haalt 12.000 euro op voor Ouders van Verongelukte Kinderen

Bike for Life, de nieuwe eindejaarsactie van de Fietsersbond, was volgens de organisatoren ondanks de lockdown een succes. Tijdens de maand november brachten zo’n 3.100 gesponsorde fietsritten over heel Vlaanderen een mooie 12.000 euro op. Opvallend de West-Vlamingen, met Kortrijk op kop, brachten het meeste geld in het laatje.

Gedeputeerde Mobiliteit van de provincie West-Vlaanderen Jurgen Vanlerberghe, gedelegeerd bestuurder van Ouders van Verongelukte Kinderen Koen Van Wontergem, Wim De Groof van de Fietsersbond en Vineeta Diels van Bosch eBike Systems.© AN
Gedeputeerde Mobiliteit van de provincie West-Vlaanderen Jurgen Vanlerberghe, gedelegeerd bestuurder van Ouders van Verongelukte Kinderen Koen Van Wontergem, Wim De Groof van de Fietsersbond en Vineeta Diels van Bosch eBike Systems.© AN

Bike for Life, de nieuwe eindejaarsactie van de Fietsersbond, liep van 2 tot 30 november. Ondanks de lockdown werden 3.100 gesponsorde ritten bij elkaar gefietst, goed voor 29.000 kilometer. De ritten brachten een mooi bedrag van 6.000 euro op voor Ouders van Verongelukte Kinderen vzw. Hoofdsponsor Bosch eBike Systems, besloot dat bedrag te verdubbelen tot 12.000 euro. Maandagnamiddag werd de cheque overhandigd.

7.000 kilometer in West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen, partner van Bike for Life, zette 61 personeelsleden op de trappers. “Ons doel was uiteraard om zo veel mogelijk mensen op de fiets te krijgen”, aldus Wim De Groof van de Fietsersbond. “Dat kon individueel, maar ook via een werkgever. In Kortrijk hebben ze die oproep ter harte genomen. De personeelsleden van de Provincie West-Vlaanderen logden maar liefst 800 ritten in op onze website. Goed voor 7.000 kilometer of 2.500 euro.”

Het geld dat de actie opbracht gaat naar een nieuwe campagne van Ouders van Verongelukte Kinderen. Die gaat van start in januari en zal ouders van kinderen die omkwamen in het verkeer aan het woord te laten. “In een tijd waar heel veel goede doelen hun inkomen zien weg vallen, is het natuurlijk geweldig om zo iets te ontvangen”, aldus Koen Van Wonterghem, gedelegeerd bestuurder. “We gaan het, zoals altijd, gebruiken om onze steden nog verkeersveiliger te maken.”

Voor herhaling vatbaar

De Fietsersbond hoopt het succes van de actie volgend jaar te herhalen. Daar zijn nu al concrete plannen voor. “Dat zal wellicht in september zijn”, weet Wim. “Ik wil dan ook nu al mensen oproepen om te blijven fietsen, ondanks het vele thuis werken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.