Fietsers tijdens schooluren straks vlotter van centrum Wevelgem naar Moorsele

Schepenen Stijn Tant en Lobke Maes zien de Toekomststraat als as voor de toekomstige noord-zuidfietsverbinding. © SLW
Stefaan Lernout

Met een knip in de Vrijstraat en aangepaste werken en signalisatie in de Toekomststraat wil het bestuur een zachte verbinding maken tussen Moorsele, de Wijnberg en het centrum van de gemeente.

De toestand van het wegdek in de Toekomststraat, vooral tussen de Jan Breydel- en de Wilgenstraat, is niet optimaal te noemen. “Er is een aanvraag bij de Vlaamse Milieu Maatschappij om de riolering te vervangen, maar daar willen we niet op wachten om nu al het wegdek aan te pakken”, zeg schepen van Openbare Werken Stijn Tant (CD&V). “Toen we dit bespraken in het college van burgemeester en schepenen ontsproot het idee om de Toekomstraat te integreren in de noord-zuidas die we in Wevelgem willen implementeren. Fietsers zouden zo vanuit Moorsele en de Wijnberg op een veilige manier het Wevelgems centrum en de scholencampus kunnen bereiken.”

“We denken erover na hoe we dat concreet zullen uitwerken”, zegt schepen van Mobiliteit Lobke Maes (CD&V). “Vast staat dat er tijdens de schooluren een knip komt van de Vrijstraat, enkel fietsers zullen nog door kunnen. Verderop kunnen ze dan via de Beukenstraat naar de Toekomstraat en het park naar de N8 waar we een veilige oversteekplaats voorzien. We willen op dat volledige traject de fietsers een bevoorrechte plaats geven zodat ze niet langer langs de drukke Roeselare- of Moorselestraat naar het centrum moeten rijden. Vooral kinderen zijn zich niet altijd bewust van de gevaren die zich daar kunnen stellen. Het is niet direct de bedoeling om van de Toekomststraat een fietsstraat te maken, wel dat het voor fietsers evident wordt om dat traject te kiezen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.