Fietsers krijgen applaus aan ‘t Nieuwland in Tielt

De fietsende leerlingen van ‘t Nieuwland werden getrakteerd op een hartelijk applaus.©WMe by Wouter Meeus foto WME
De fietsende leerlingen van ‘t Nieuwland werden getrakteerd op een hartelijk applaus.©WMe by Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Op 3 juni, Wereldfietsdag, geeft de Fietsersbond massaal applaus voor de fietsers. Met zoveel mogelijk teams, zoals aan ‘t Nieuwland in Tielt, geven ze over heel België applaus voor mensen die zich tijdens de ochtendspits met de fiets verplaatsen.

Op die manier wil de Fietsersbond niet alleen fietsers feliciteren en bedanken, omdat ze voor het slimste en gezondste vervoermiddel kiezen. Met de nationale applausdag wil men automobilisten stof tot nadenken geven en beleidsmakers tonen dat veilige fietsinfrastructuur werkt en dat er meer mensen fietsen.

Zoals in vele scholen staat ook in basisschool ‘t Nieuwland in Tielt de fietser vandaag centraal. De rode loper werd uitgerold en een heus ontvangstcomité verwelkomde de kinderen die met de fiets naar school kwamen met een extra welgemeend applaus. Verder staan tal van activiteiten vandaag in het teken van de fiets om zo kinderen extra te stimuleren om met de fiets naar school te komen.

Maar ook op andere dagen neemt de fiets een belangrijke plaats in. Zo krijgen de kleuters op de afdeling Heilig Hart bij mooi weer gedurende de namiddag regelmatig de kans om zelfstandig te leren fietsen of zich erin te bekwamen. (WME)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten