Fietsenzaak krijgt met Ride with a Woman recordaantal vrouwen op de fiets: “Dit keer in fietsbubbels”

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

Nooit eerder schreven zoveel vrouwen zich in voor de tocht, waarmee Minne Sport fietsende vrouwen coronaproof wil samenbrengen. Er zijn zeker 250 deelnemers, maar het aperitiefmoment is al even volzet. Alleen bubbels van maximum 25 worden toegelaten.

De familiale fietsenzaak Minne Sport uit Ieper organiseert al vijf jaar de Women’s Ride Day, een fietstocht voor vrouwen. Na de afgelasting door corona vorig jaar wordt het concept aangepast naar Ride with a Woman Day. “Hierdoor kunnen ook mannen deelnemen, op voorwaarde dat zeker één vrouw meefietst”, zegt medewerkster Julie Leterme.

Het fietsevenement op zaterdag 29 mei is een groot succes. “We hebben dubbel zoveel deelnemers in vergelijking met de voorbije jaren en kregen nooit eerder zoveel vrouwen op de fiets. Er nemen opnieuw vrouwenploegen deel uit de streek, maar ook heel wat nieuwe vrouwen hebben de liefde voor de racefiets en e-bike ontdekt de voorbije maanden. Zij mogen niet in een groot peloton rijden, maar in bubbels van maximum 25. Ook bijkomende vrouwen mogen zonder inschrijving meefietsen, al worden zij niet meer toegelaten op de winkelparking voor een aperitief. De parcours van 50 en 75 km worden aangeduid met respectievelijk gele en roze pijltjes op de weg, en de gpx-bestanden kunnen gedownload worden vanop onze website.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier